Bezelyeli Kroket |
08-01-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Bezelyeli KroketBezelyeli Kroket 4 kişilik Malzeme: 250 gram bezelye 2 adet soğan 1 kase Galeta unu 1 tablet Et Bulyon 1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber 30 ml krema 60 gram Un 2 adet yumurta Karabiber Kızartmak İçin : Ayçiçek Yağı Tarifi Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın Tencerede kavurduktan sonra bezelyeyi ekleyerek üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin Bezelyeler yumuşayıncaya kadar haşlayın Haşladığınız bezelyeleri blender ile püre haline getirin Un, krema, toz et bulyon ve baharatı ilave edip tatlandırın Soğumaya bırakın Karışıma 2 çorba kaşığı galeta unu ekleyerek yoğurun Misket büyüklüğünde yuvarlayıp aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin Buzlukta 1 saat kadar bekletin Donmuş olan kroketleri sırasıyla çırpılmış yumurta ve kalan galeta ununa bulayarak, kızgın yağda kızartın Köfteleri servis tabağına alın Sıcak olarak servis yapın __________________
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|