Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahir, çıkacak, fitneleri, ortaya, zaman

Ahir Zaman Fitneleri Nasıl Ortaya Çıkacak?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakkında Ahir Zaman Fitneleri Nasıl Ortaya Çıkacak?

Ahirzaman fitneleri nasil ortaya çikacak ve bu fitnelere karsi kendimizi nasil koruyacagiz?

Ebu Hureyre’den (ra) rivayet edildigine göre Resulullah ümmetin sefih gençlerine dikkat çekerek “Ümmetimin helaki sefih gençler eliyle olacaktir” (1) buyurmustuIçimizde salihler (dindarlar) oldugu halde helak olur muyuz?” sorusuna “kötülükler çok olunca” diye cevap vermisti(2) Yine Medine’de sahabelerine “Ben süphesiz evlerinizin içine yagmur gibi girecek fitneler görüyorum” (3) buyurmustu Bir hadis-i seriflerinde de, “Zaman yavas yavas yaklasiyor Amel azalacak, (kalplere) cimrilik atilacak, fitne hakim olacak Ölümler artacak” buyurarak gittikçe ümmette bozulmalarin olacagini haber vermisti (4)

Bir baska Hadis-i Serif de, “Su önümüzdeki günlerde cehalet iner, o zaman din ilmi kaldirilir Hem o zaman ölümler çogalir” haberi verilmisti (5)

Ashabtan Enes b Malike gelip, Emevi valisi Haccac b Zalim’den sikayet edenlere o: “Sabrediniz, üzerinize gelen zaman ancak kendisinden daha kötü (olarak) gelecek: Rabbinize kavusuncaya kadar Ben bunu Nebiniz (asm) den duydum” buyurmustu(6) Resulullah (asm) in sirdasi olan Huzeyfe b el-Yeman (ra) bir gün kendisine ulasmasindan korktugu ser konusunda Resulullaha söyle demisti:

“Ey Allah’in Resulü, mutlaka bizler (islamdan önce) cahiliyyede serler içinde idik Derken Allah bize hayri getirdi Acaba bu hayirdan (menfeatten, güzellikten) sonra kötülükler var mi? Bunun üzerine Allah Resulü “evet” buyurdu O: “Peki bu serden sonra hayirdan bir sey var mi? “Resulullah (yine) “evet” buyurdu
“(Hadis-i serifte Resulullah (asm) yine serlerden söz etti) sonunda Huzeyfe (ra) yine sordu: “Bu serlerden sonra da hayir var mi?” Resulullah (asm) “Evet” buyurdu “(Bir kisim) çagiricilar cehennem kapilarina çagiracaklar, kendilerine icabet eden oraya yönelecektir Onu oraya atacaklar” (7)

Bunun üzerine ben: “Onlari bize tarif eder misin?” dedim Resulullah: “Onlar sizin asiretinizden, içinizdendir Sizin dilinizle konusurlar” dedi (Yine) ben: “Bu zamana ulasirsam bana ne yapmami emredersin?”dedim Resulullah söyle buyurdu “Müslümanlarin cemaatine ve onlarin im----- (önderine) uy ve bunlardan ayrilma” Bunun üzerine: “Onlarin cemaati ve önderi yoksa?” dedim “O zaman cemaati ve imami olmayan firkalarin hepsinden ayril, sayet bir agacin köküne (kovuguna) siginabilirsen, ölüm sana yetisinceye kadar bu hal üzere ol” (8)

Burada Resulullah yine ümmetinin gittikçe bozulacagini, fakat Cahiliyye Çagindan sonra Islamin geldigi gibi, her serrin arkasindan hayrin gelecegini belirtmis, bozulmanin, çürümenin içten olacagini da ihbar etmistir Bozulanlar müslümanlar içinden, onlarin kavim, kabile ve toplumundan olacaktir O zamanlar müslümanlarin da cemaatleri ve bunlarin önderleri olacak, bunlar bozulmaya, fesada karsi mücadele edeceklerdir Durum daha kötüye gider de müslüman kendisine yol gösterici bir imam (önder, lider) bulamaz, cemaat ve imam olmazsa, Resulullah böyle bir zamanda toplum içinde olmamayi, bozulan topluma karismamayi tavsiye etmektedir

Bir baska hadis-i serifte de: (Ebu Hureyre’den nakledildigine göre) Resulullah (asm) “Yakinda büyük fitneler olacak o fitnelerde (yerinde) oturanlar ayaktakilerden, ayaktakiler yürüyenlerden, yürüyenler kosanlardan, daha hayirli olacaklar Kim o fitne içinde bulunmus olursa, ondan uzak dursun O zaman bir iltica yeri, siginacak mekan bulursa ona siginsin” buyurarak(9) ayni konuya parmak basmistir

Cahiliye çagindaki açik saçikligin, ümmetin sonunda da olacagini belirten Resulullah, bir gün Medine’de sabah namazi vaktinde korkarak heyecanla uyanmis: “Dünyada nice giyinmis kadinlar vardir Ahirette çiplaktirlar” (10) buyurmustur Böylece Resulullah dünyanin sonunda ve ümmetin sonlarinda, Islam kadinlarinin dünyada giyinik olduklari halde, Islamî tarzda giyinmedikleri, bazi yerlerini açtiklari, seffaf ve dar giyindikleri için ahiret nokta-i nazarindan açik olduklarini ve açikliklarinin cezasini göreceklerini belirtmistir

Yine, “Benden sonra kimisi kimisinin boynunu vuran kafirler olarak dinden dönmeyin” (11) buyurarak, kendinden sonra cahiliye çagi gelenek ve göreneklerine, içki, kumar, faiz, puta tapma, fisk ve büyük günahlara dönmemeyi emrettigi gibi, dinden geri dönme hususunda da ümmeti uyarmis, islam cemiyetlerinde irtidadlarin (dinden dönmelerin) olacagina da isaret etmistir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com