![]() |
Kabirde Ölüye Şeytan Musallat Olur Mu? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabirde Ölüye Şeytan Musallat Olur Mu?Kabirde ölüye şeytan musallat olur mu? Hakkında Kabirde ölüye şeytan musallat olur mu? Kabirde ölüye şeytan musallat olur mu? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Soru : Kabirde ölüye şeytan musallat olur mu? Cevap: Bismillahirrahmanirrahim Şeytanın ölülerle işi olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Soru : “İmam iftitah tekbiri almadan uydum imama diye niyet edilmez, ancak o iftitah tekbirini alınca uydum imama diyebiliriz” diye duydum ![]() Cevap: Bismillahirrahmanirrahim Burada önemli olan, bizim iftitah tekbirimizin imamın iftitah tekbirinden önce alınmamış olmasıdır ![]() ![]() Niyet zamanına gelirsek: Niyetin tekbir alma zamanına çok yakın olması en faziletli olanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Fakat tekbir aldıktan sonra getirilen niyet geçerli olmaz ![]() _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Soru : Niyetin dil ile söylenmesinde bir sakınca var mıdır? Cevap: Bismillahirrahmanirrahim Niyet, amellerimize ibadet vasfı kazandıran husustur ![]() ![]() Niyetin yeri kalptir ![]() ![]() ![]() Mesela bir kimse öğlen namazını kıldığının farkında olarak diliyle ikindi namazı şeklinde niyetlense, kıldığı namaz yine öğle namazı olarak geçerlidir ![]() ![]() _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Soru : Önceden kılamadığım farz namazlarım var ![]() ![]() Cevap: Bismillahirrahmanirrahim Evet, yatsı namazının peşine istediğiniz kadar kaza namazı kılabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Niyet ederken “en son kılamadığım…namazının farzını kaza etmeye” şeklinde niyet edebilirsiniz ![]() _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Soru : müslüman bir kadının ewinde nasıl hareket etmesi gerekiyor Cevap: Bismillahirrahmanirrahim Kadının ev içi de olsa yine dini kurallara uygun bir şekilde yani yemesi, içmesi, evdeki eşyaları ve giyimi tamamen dini hükümlere uygun olmalıdır ![]() Kadın, eş olarak kocasına karşı, anne olarak çocuklarına karşı, evlat olarak anne-babasına karşı vazifelerini eksiksiz yerine getirme gayretinde olmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|