Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdestten, dua, duaları, gerekiyor, okumamız

Abdestten Sonra Hangi Dua Veya Duaları Okumamız Gerekiyor?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdestten Sonra Hangi Dua Veya Duaları Okumamız Gerekiyor?

Abdestten sonra hangi dua veya duaları okumamız gerekiyor?
Hakkında Abdestten sonra hangi dua veya duaları okumamız gerekiyor?

Abdestten sonra hangi dua veya duaları okumamız gerekiyor?

Cevap:

Abdestten sonra kelime-i şehadet getirmeniz yeterlidir Aşağıdaki hadise göre bu, Peygamberimizin güzel bir tavsiyesidir

Ukbe b Amir demiştir ki: “Biz Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellemin ya*nında iken kendi işimizi kendimiz görürdük, kendi develerimizi de sı*rayla güderdik (Bir gün) deve gütme sırası bende idi Develeri akşamleyin ağıllarına götürdüm Resûl-ü Ekrem’e halka hitap ederken yetiştim (Şunları) söylediğini işittim:

“Sizden biriniz abdesti güzelce alır, sonra kalbi ve yüzüyle (namaza) yönelerek iki rekât namaz kılarsa (Allah celle celâluh o kimsenin cennete girmesine) kesin*likle hükmeder

Ben, “Oh oh ne güzel şey” dedim, önümde bulunan bir kimse de, “Ey Ukbe bundan önceki bundan daha da güzeldi” de*di Bir de baktım ki bu Ömer radıyallahu anh… “Ey Ebû Hafs, bundan öncekiler neydi?” diye sordum O da -Sen gelmeden biraz önce Resûlullah:

“Sizden biriniz güzelce abdest alır, abdestini aldıktan sonra da: “Eşhedü ellâ ilâhe illallâh ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve resuluh: Ben Allah’tan başka ilâh olmadığına, ortağı olmayıp tek oldu*ğuna ve Muhammed’in Allah’ın kulu ve Rasûlü olduğuna şahitlik ederim” derse, o kimseye cennetin sekiz kapısı (birden) açılır, istedi*ğinden girer” buyurdu, diye cevap verdi (Müslim, Taharet 17 (234); Ebu Davud, Taharet, 65; Nesai, Taharet, 109)

Hadiste geçen cennet kapılarının açılması ifadesinden maksat, “ya o anda o kişiye cennet kapılarının gerçek manada açılarak o kimseyi beklemesidir Yahut kapının açılmasından maksat, o kimsenin cennetin kapılarının açılmasını temin edecek işi işlemiş olmasıdır” (Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Necati Yeniel, Hüseyin Kayapınar, Kontrol: Mehmed Savaş, Şamil Yayıncılık, İstanbul, 1987, c: 1, s: 309)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com