Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hareketi, içinde, kızın, olmalı, tarzı, topluluk, yolda

Topluluk İçinde,Yolda Bir Kızın Hareketi Tarzı Nasıl Olmalı?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakkında Topluluk İçinde,Yolda Bir Kızın Hareketi Tarzı Nasıl Olmalı?

Yapmaciksiz olarak mütevâzi’, iddi’âsiz ve terbiyeli bir tavr, genç kiza en yakisan bir davranisdir

Bir genç kizin etrâfindaki insanlari hiçe sayan saygisiz ve küstah davranislari terbiyesizlik alâmetidir Iyi ahlâkli ve normal bir kiz, bir erkege dikkatle ve alâka ile bakmaz Mecbûriyyet yoksa ve mümkin ise, bakmamak en sâlim bir hareketdir Bunu da, sun’î olarak degil, tabî’î olarak yapmalidir

Bir kizin genç bir erkegin yüzüne pervâsizca bakmasi, küstah ve mütecâviz erkeklere, bu tip kizlara musallat olmak için, cesâret verir Kizin, bir erkege ümmîd verecek tarzda davranisi, o kiza felâket getirebilir Insânlarin, yüzlerindeki degisiklik kadar huy ve ahlâklari da degisikdir Güzel ve iyi yüzlü insan, mutlaka iyi ahlâkli insan demek degildir

Alâka toplamak ister gibi, degisik bir edâ ve hoppa bir tavir ile yürümek iyi bir intibâ’ birakmaz Böyleleri, alay mevzû’u ve gülünç olur Yâ Rabbî! Senin lutf ve kerem ve inâyetinle, büyük sikintilar görmeden, uzun bir ömür yasadim Bu hayâtin içinde, sana karsi, pekçok günâh isledim Irâde-i cüz’iyyemi, senin râzi olmadigin seylere sarf etdim

Artik sana rücû’ etmek zemânim pek yakin Bundan sonraki, dünyâ ve âhiret hayâtimin safhalari su olacak:

Dünyâ elemleri, sekerât-ül-mevt, kabr hayâti, hasr âlemi, mükâfât ve mücâzât ihtimâlleri

Büyük günâhlarimla, bu tehlükeli geçidlerden, nasil geçecegimi bilmiyorum Afvina kavusamazsam, hâlim ne olacak?

Istigfâr ve düâlarim, kabûle lâyik olacak mi bilmiyorum Senin afv ve magfiret sifatin, tek ümmîdim! Senden baska kime siginabilirim? Yâ Rabbî! Sana inaniyorum Kitâbinda bildirdigin gibi inaniyorum Kitâbina ve Resûlüne “sallallahü aleyhi ve sellem” inaniyorum

Hudûdsuz büyüklügünü anlatan kâinâti, gözlerimle görüyorum Azametini, bana ihsân etdigin aklimla, anliyorum Günâhlarimin, afv ve magfiret deryân içinde, bir damla bile olmadigini da, biliyorum

Isledigim günâhlardan pismânlik duyuyorum Pismânlik duygularimi eksiltme! Bu duygularimi, elem derecesine çikart yâ Rabbî!

Yâ Rabbî! Sen afv etmegi seviyorsun Beni de, afv etdigin kullarin içine al! Sen Gafûrürrahîmsin yâ Rabbî!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com