|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
isra, karşısında, miraç, mucizesi, müşriklerin, oldu, tavrı |
![]() |
İsra Ve Mirâc Mucizesi Karşısında Müşriklerin Tavrı Ne Oldu? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsra Ve Mirâc Mucizesi Karşısında Müşriklerin Tavrı Ne Oldu?İsra ve Mirâc mucizesi karşısında müşriklerin tavrı ne oldu? Hakkında İsra ve Mirâc mucizesi karşısında müşriklerin tavrı ne oldu? İsra ve Mirâc mucizesi karşısında müşriklerin tavrı ne oldu? "İmkân ile vücub ortasında Kab-ı Kavseyn ile işâret olunan makama" giren ve mekândan münezzeh olan Cenâb-ı Hakkın kelâmına ve rü'yetine mazhar olan Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, aynı gece Hâne-i Saâdetine geldi ![]() ![]() "Yâ Resûlallah!" dedi ![]() ![]() Fakat Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() "Vallahi! Ben onu anlatacağım" dedi ve halkın yanına varıp Mirâc'ı haber verdi ![]() "Yâ Muhammed! Buna delilin nedir? Biz bunun bir benzerini daha şimdiye kadar işitmedik" dediler ![]() Resûl-i Ekrem Efendimiz şunları anlattı: "Delilim şudur ki, filân oğullarının devesine filân vadide, filân yerde rastladım ![]() ![]() ![]() Sonra dönüşümde Dabhanan'a geldiğimde, filan oğullarının kafilesine rastladım, halkı uyuyordu ![]() ![]() ![]() Başka bir delilim de şudur: Sizlere ait bir kafileye Ten'im yokuşunda rastladım ![]() ![]() ![]() Halk merak içinde ve sürâtle Seniyye mevkiine çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müşrikler, Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsrâ ve Mirâc mûcizesini kabul etmemekte direnen Kureyşli müşrikler, Resûl-i Ekrem Efendimizden bu hususta delil üstüne delil istemekten de geri durmuyorlardı ![]() ![]() ![]() İçlerinden o taraflara seyahat etmiş ve Mescid-i Aksâ'yı görmüş olanlar, Peygamber Efendimize gelerek, "Mescid-i Aksa'yı bize târif edebilir misin?" diye sordular ![]() Resulullah Efendimiz, "Gittim, târif edebilirim" cevabını verdi ![]() Bundan sonrasını Efendimiz şöyle anlatır: "Onların, yalanlamalarından ve suâllerinden pek çok sıkıldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine müşrikler, "Vallahi, tastamam ve doğru târif ettin" dediler ![]() ![]() Hz ![]() Mekke halkı arasında gönülleri İslâma ısınıvermiş, fakat Mirâc haberiyle birden şaşırıp kalan kimseler de vardı ![]() ![]() "Yâ Ebâ Bekir!" dediler ![]() ![]() Hz ![]() "Siz bunları ondan mı duydunuz?" "Evet," dediler, "aynen ondan duyduk ![]() Bunun üzerine Hz ![]() "Vallahi," dedi, "o söylediyse, şeksiz şüphesiz doğrudur ![]() Sonra da, kalkıp doğruca Resûl-i Kibriyâ Efendimizin yanına gitti, "Yâ Resûlallah! Sen, şu halka bu gece, Beytü'l-Makdis'e gittiğini söyledin mi?" diye sordu ![]() Peygamberimiz (s ![]() ![]() ![]() "Evet" deyince Hz ![]() "Doğru söylüyorsun, senin Allah'ın resûlü olduğuna şehâdet ederim" dedi ![]() Peygamber Efendimiz de, bunun üzerine, "Yâ Ebâ Bekir, sen zâten sıddîksın" buyurdu ![]() Ve, o günden itibaren Hz ![]() ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() 4 ![]() Salih Suruç |
![]() |
![]() |
|