Ayakta Su İçmek |
10-11-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayakta Su İçmekAyakta Su İçmek Hakkında Ayakta Su İçmek Ayakta Su İçmek Soru Ayakta su içmenin hükmü nedir Bazi hadislere kendi yorumumla bakacak olursam çok kaçinilmasi hatta haram denecek tarzda Bu konuda bilgi verebilir misniz? Suyu içerken imkân nisbetince kibleye yönelip, oturarak besmele çekip su bardagi sag ele alinarak içmelidir Her hususta oldugu gibi su içerken de itidal üzere hareket etmeli asiri derecede su içmemelidir Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem söyle buyurmustur: "Sakin sizden biriniz ayakta su içmesin Her kim unutursa kusuversin" buyurmustur (Müslim) Bununla beraber Peygamber Efendimizin bir kaç defa ayakta su içtigi ve bunun da caiz oldugunu untmamak gerekir Rivâyete göre, bir kere Hazret-i Alî (Kûfe mescidi'nin) genis kapisina gelmis ve orada ayak üzeri su içmisti (Halkin süphesini izâle için): "Birtakim kimseler birisinin ayak üstünde su içtigini fenâ görürler Halbuki ben Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem'in benim içtigimi gördügünüz gibi su içtigini gördüm" dedi (Buhari) Abdullâh b Abbâs|Nebî Salla'llahu aleyhi ve sellem ayakta Zemzem suyu içti, dedigi rivâyet olunmustur(Buhari) Selam ve dua ile |
|