Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çekilen, hikmeti, sıkıntıların, ölüm, öncesi

Ölüm Öncesi Çekilen Sıkıntıların Hikmeti

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ölüm Öncesi Çekilen Sıkıntıların Hikmeti

ölüm öncesi çekilen Sıkıntıların Hikmeti
Hakkında ölüm öncesi çekilen Sıkıntıların Hikmeti

Ölümden önceki çekilen hastalıklar ve ıztraplar Mü'minin günahına keffarettir Bu şekilde ölen bir kimsenin çektiği sıkıntı cehennem ve kabir azabının düşmesine vesile olur Cehennem ve kabir azabı buna göre daha şiddetlidir O ölen kimseye sorulsa elbette çok az zahmetle çok büyük mükafatlar kazandım diyecektir
Şöyle bir kıssa nakledilir;

“Musa Aleyhisselam Tur Dağı’na Rabbiyle münacata giderken yolda bir ihtiyar çıkar önüne Şöyle anlatır dileğini: - “Ya Musa, ben senelerce burada ibadet ve dua ile meşgul olan bir kulum Rabbim bunca senedir el açıp ettiğim duamı kabul etmiyor Ne olur bir de sen niyazda bulun da, Rabbim bir türlü kabul etmediği duamı artık kabul buyursun” Musa Aleyhisselam Tur’da ihtiyarın dileğini ifade eder: -Sana malum, o kulunun senelerce yaptığı duasını kabul etmeni ben de diliyorum Ne olur Rabbim mahrum etme o ihtiyar kulunu da kabul eyle duasını” Rabbimiz cevap verir: -Ya Musa madem sen de istiyorsun o kulumun duasının kabulünü Öyleyse git duasının kabul edilişini sen de gör

Tûr’dan sevinçle dönen Hazreti Musa ihtiyarın bulunduğu mekana gelir, müjdesini vermek üzere onu aramaya başlar Bir de ne görsün İhtiyar, bir arslan tarafından paramparça edilmiş, her bir parçası bir yerde Acı manzaraya ibret ve tefekkürle bakan Hz Musa ellerini açıp niyazda bulunur: “-Ya Rab, senin hikmetsiz tasarrufun yoktur kainatta Bunun hikmeti ne ola ki?” Şöyle cevap gelir Rabbimizden: -Ya Musa! O kulum benden öyle bir makam istiyordu ki o makamın bedeli; ancak öyle bir sonuçtu Bedelini ödedi, istediği makama ulaştı Bedel ancak bir can vererek ödendi; ama karşılığı ebedî olarak elinde” Rabbimiz bundan sonra şöyle bir hatırlatmada bulunur: -Ya Musa! Kullarıma söyle, olayların dışındaki çirkinliğine takılıp da kalmasınlar, içindeki güzellik ve hikmete de nazar etsinler, ebedî sonucunu da düşünsünler

Selam ve dua ile

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com