![]() |
İnsanı Aldatan 4 Kelime |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsanı Aldatan 4 Kelimeİnsanı Aldatan 4 Kelime Hakkında İnsanı Aldatan 4 Kelime INSANI ALDATAN DÖRT KELIME Mevlâna Rûmi Rahimehullah der ki: “Vakit keskin kiliç gibidir, ömrü kesiyor; O seni kesmeden evvel sen onu kes! ![]() ![]() Kalbî zikre devam et! ![]() ![]() ![]() ![]() Kalbin zikirle konussun, dilin hikmetle sussun ![]() ![]() Huzur buluncaya kadar öyle ol, üstün zekâ sükut etmektedir ![]() Az ye, az konus, az uyu ![]() ![]() Ameli birakmak ne kötü bir hal ![]() ![]() “Ileride amel edecegim” demek ondan daha beter bir haldir ![]() Ibn-u Atâullah Iskenderî’den naklen Ebu Muhammed Es-Sa’ranî: “Tüm insanlar dört kelime ile aldanmistir: EGER Birisi, eger zengin olsaydim ibadet ederdim der, Digeri, eger fakir olsaydim ibadet ederdim der, Öbürü, eger genç olsaydim ibadet ederdim der, Baskasi, eger ihtiyar olsam ibadet edecegim der ![]() Iste dilin bir fenaligi budur ![]() NEDEN Ilim oku! Neden okuyayim? Sus! Neden susayim? Konus! Neden konusayim? Nedenle beden tembel olur, nedeni birak! NASIL Ibadet et! Nasil edecegim? Çalis! Nasil çalisacagim? ![]() KESKE Keske ben zengin olsaydim, hacca giderdim ![]() ![]() Keske ölseydim, suç islemeseydim ![]() ![]() Bunlar hep dil illetidir ![]() ![]() ![]() Bunlarin tedavisi iki edebledir: 1-Ahireti dünyadan daha fazla tercih etmekle, tembellik zincirlerini koparmak ve kalbî zikretmek, 2-Isi zamaninda yapmak, ertelememektir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|