Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
için, sözler, tutamadığım, yapmalıyım

Tutamadığım Sözler İçin Ne Yapmalıyım?

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hakkında Tutamadığım Sözler İçin Ne Yapmalıyım?

Ben küçüklüğümden beri başım bir işe sıkıştımı ''Allah'ım şu işten beni kurtar adak dağıtacağım, şunu edeceğim, bunu edeceğim'' gibi yemin ederim Allah'a söz veririm ama ben unutkan biri olduğum için genelde bunların 5'te veya 4'te birini yapabilirim, diğer Allah'a veriğim 3-4 sözümü yerine getiremem Vede bu benim içime ne zamandır dert olmuştur Şimdi benim tüm verdiğim bu sözlerin altından kalkabilmem için ne yapmam gerekir Nolur yardım edin Saygılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-11-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

HsinZhou Nickli Üyeden Alıntı

Ben küçüklüğümden beri başım bir işe sıkıştımı ''Allah'ım şu işten beni kurtar adak dağıtacağım, şunu edeceğim, bunu edeceğim'' gibi yemin ederim Allah'a söz veririm ama ben unutkan biri olduğum için genelde bunların 5'te veya 4'te birini yapabilirim, diğer Allah'a veriğim 3-4 sözümü yerine getiremem Vede bu benim içime ne zamandır dert olmuştur Şimdi benim tüm verdiğim bu sözlerin altından kalkabilmem için ne yapmam gerekir Nolur yardım edin Saygılar

kardeş bütün adadıkların amel defteerine borç olarak yazılır imkanın olduğunda yerine getirmen gerekir
unuttuklarından dolayı Allah cc seni sorumlu tutmaz ama hatırladıklarını imkan ölçüsünde yerine getirmek zorundasın

adak konusu için: http://wwwmumsemacom/a-b/5040-adak-nezirhtml

Söz verip sözünü unutmaktan dolayı yerine getirememek hakkında bilgi verir misiniz?

Bir hadis-i şerifte münafığın alâmetleri, “Konuşunca yalan söyler Söz verince sözünü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com