![]() |
Şeytanın Hileleri Nelerdir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytanın Hileleri NelerdirŞeytanın Hileleri Nelerdir Hakkında Şeytanın Hileleri Nelerdir Şeytanın Hileleri Nelerdir Muhyiddin-i Arabi Hazretlerinin SECERET' ÜL KEVN eserinden özetlenerek alınmıştır ![]() Muaz b, Cebel rivayet ediyor : - Bir gün Resullullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada, dışarıdan bir ses geldi : - Ev sahibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resullullah (s ![]() -Bu seslenen kimdir bilir misiniz? -En iyi bilen ALLAH ve Resuludur ![]() - O, lain iblistir ![]() ![]() Hz ![]() -Ya Resullullah, bana izin veriniz onu öldüreyim ![]() - Dur ya Ömer, biliyomusun ki; ona belli bir vakte kadar mühlet verilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapı açıldı ![]() ![]() ![]() Bir ihtiyar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra, şöyle bir selam verdi ; -Selam ya Muhammed; selam size ey cemaat-i müslimin ![]() -Selam Allah'ındır ya lain ![]() -Benim buraya gelişim kendi arzumla olmadı ![]() ![]() -Nedir o mecburiyetin ? -İzzet sahibi Rabbın katından bana bir melek geldi ![]() "Allah-ü Taâlâ sana emir veriyor: Muhammed'e gideceksin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra ![]() ![]() ![]() "Söylediklerine bir yalan katarsan, doğruyu sölemezsen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Halk Arasında En Çok Sevmedikleri Bundan sona Resullullah (s ![]() ![]() -Madem ki, sözlerinde doğru olacaksın ![]() Şeytan şu cevabı verdi : -Sensin ya Muhammed ![]() ![]() -Benden sonra, en çok kimlere buğuzlusun ve sevmezsin? ![]() -Müttaki bir gence ki ![]() ![]() ![]() ![]() -Sonra kimi sevmezsin? -Kendisini sabırlı bildiğim şüpheli işlerden sakınan alimi ![]() ![]() ![]() -Sonra ? -Temizlik işinde ![]() ![]() ![]() ![]() -Sonra ? -Sabırlı olan bir fakiri ki ; ihtiyacını kimseye anlatmaz ![]() ![]() ![]() ![]() -Peki, bu fakirin sabırlı olduğunu nerden bilirsin ? -Ya Muhammed, ihtiyacını kendi gibi birine açmaz ![]() ![]() ![]() ![]() -Sonra kim ? -Şükreden zengin ![]() -Peki, ama zenginin şükreden olduğunu nasıl anlarsın ? -Onu görürsem ki , aldığını helal yoldan alıyor ve mahalline harcıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|