![]() |
Şeytan Allahtan Neler İstedi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytan Allahtan Neler İstedi?Şeytan Allahtan Neler İstedi? Hakkında Şeytan Allahtan Neler İstedi? Şeytan Allahtan Neler İstedi? Şeytanın Allah'tan On Talebi 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her besmelesiz kesilen hayvan etinden yerim, faiz ve haram karışan yemeklerden yerim ![]() ![]() Cinsi münasebet anında; Allah'a şeytandan sığınmayan kimse ile birlikte hanımı ile birleşirim Ve o her birleşmeden hasıl olan çocuk, bize itaat eder ![]() Her kim hayvana binerken, helal yola gitmeyi değil de, aksini isteyerek binerse, bende onunla beraber binerim ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() 8 ![]() ![]() ![]() "O kimseler ki ; mallarını boş yere harcarlar ![]() ![]() ![]() ![]() Bir ara Resullullah (sa) Efendimiz şöyle buyurdu : - Eğer söylediklerini, Allah'ın kitabındaki ayetlerle ispat etmeseydin ![]() ![]() Bundan sonra İblis devam etti : -Ya Muhammed, Allah'tan diledim ki; ademoğullarını ben göreyim; ama onlar beni göremeyeler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şeytan Allahtan Neler İstedi? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytan Allahtan Neler İstedi?Bundan sonrasını İblis şöyle anlattı : Benim bir oğlum vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Benim bir oğlum daha vardır ki; onun adı da MÜTEKAZİ 'dir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra İblis şöyle anlattı : -Hangi kadın olursa olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İblis bundan sonra ; Resullullah (s ![]() ![]() -Ya Muhammed bir insanı delalete sürüklemek için elimde bir imkan yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan sonra Resullullah (s ![]() ![]() ![]() "Bunlar, taa sonuna kadar böyle değişik şekilde devam edecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (11/118-119) "Allah'ın emri behemehal yerini bulan bir kaderdir ![]() Bundan sonra Resullullah (s ![]() ![]() -Ya Ebamürre, acaba senin bir tevbe etmen ve Allah' a dönmen mümkün değil mi ? Cennete girmene kefil olurum ![]() Bunun üzerine İblis şöyle dedi : -Ya Resullullah, iş verilen hükme göre oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve İblis cümlelerini şöyle tamamladı : -İşte bu söylediklerim sana son sözümdür ![]() ![]() Evvel, ahir, zahir batın, alemlerin Rabbı olan Allah' a hamd olsun ![]() Efendimiz Muhammet Nebiye Allah salat eylesin ![]() ![]() ![]() ![]() Amin ![]() |
![]() |
![]() |
|