![]() |
Tavuktan Porsiyon Çıkarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuktan Porsiyon ÇıkarmaTAVUKTAN PORSİYON ÇIKARMA Fırında kızarmış tavuk kümes hayvanları yemek salonlarında servis masası üzerinde bir tahta üzerinde veya uygun bir tabak içinde kesilir ![]() ![]() Butlar birer porsiyon kanatlar ve kendi taraflarındaki beyaz etleri ile beraber birer porsiyon ![]() Beş kişilik bir tavukta kanat sadece beyaz etin bir kısmıyla beraber servis edilir ![]() ![]() Tavuk büyükse göğüs etinden iki porsiyon çıkarılabilir veya butların alt üst bölümleri ayrılmak üzere her birinden ikişer porsiyon çıkarılabilir ![]() Bacağın alt bölümü küçük olduğundan beraberinde birazda göğüs eti verilir ![]() Böylece birinci biçim altı ikinci biçimden yedi porsiyon elde edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|