Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çıkarma, porsiyon, tavuktan

Tavuktan Porsiyon Çıkarma

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuktan Porsiyon Çıkarma



TAVUKTAN PORSİYON ÇIKARMA

Fırında kızarmış tavuk kümes hayvanları yemek salonlarında servis masası üzerinde bir tahta üzerinde veya uygun bir tabak içinde kesilir Bu parçalar mutfaktan baş ve boyunları çıkarılmış ayakları kesilmiş olarak gelir dört kişilik bir tavuktan porsiyonlar şöyle olur

Butlar birer porsiyon kanatlar ve kendi taraflarındaki beyaz etleri ile beraber birer porsiyon

Beş kişilik bir tavukta kanat sadece beyaz etin bir kısmıyla beraber servis edilir Göğüs kemiğinin iki tarafında kalan diğer beyaz etler beşinci porsiyon olur

Tavuk büyükse göğüs etinden iki porsiyon çıkarılabilir veya butların alt üst bölümleri ayrılmak üzere her birinden ikişer porsiyon çıkarılabilir

Bacağın alt bölümü küçük olduğundan beraberinde birazda göğüs eti verilir

Böylece birinci biçim altı ikinci biçimden yedi porsiyon elde edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.