Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
büfenin, hazırlanması, soğuk

Soğuk Büfenin Hazırlanması

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soğuk Büfenin Hazırlanması



SOĞUK BÜFENİN HAZIRLANMASI

Soğuk büfe uzun bir masa şeklinde hazırlanır Bunda en önemli husus masanın göze hoş görünmesidir Masaya örtü olarak genelliklebeyaz renk tercih edilir Renkli örtü kullanıldığı zaman üzerine irili - ufaklı tabaklar içinde konacak yiyeceklerin örtünün rengiyle uyumu göz önünde tutulur Masa salonun kenarında ise servis yapılacak tarafına yemek tatlı tabakları içine konacak yiyeceklerin cinsine göre ayrı ayrı ve üşt üste yerleştirilir Tabakların arasına kaşıklar çatallar bıçaklar ayrı ayrı istif edilir Tam ortasına sebze ve meyvelerden meydana getirilmiş bir heven-gin konulması güzelliği bakımından önemlidir Masanın servis tabaklarının hemen ön tarafına krik krakekmek kuruyemiş tabakları bulundurulur Onların önlerine de çeşitli salata ordövr ve kanape tabaklariyle birlikte öteki yiyeklerin bulunduğu tabaklar konur Soğuk büfe yiyecekleri soğuk olur Biraz ılık yiyecekler de bulundurulabilir Ancak sıcak yemek konulmaz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.