|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
dikkat, edilmesi, gerekenler, menülerin, planmasında |
![]() |
Menülerin Planmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Menülerin Planmasında Dikkat Edilmesi GerekenlerMENÜLERİN PLANLANMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER İştah açıcı sindirim salgılarının çıkışını kolaylaştırmak nedeni ile Ordövrler Çorbalar ![]() Organizmanın ısısını ve organları tamir edici yiyeceklerimizden Balıklar Etler kuru sebzeler peynirler ![]() Tamamlayıcı ve sindirim organlarının çalışmasını kolaylaştıran vitaminli yiyecekler çiğ ve pişmiş sebzeler meyveler Sağlığımız gerekçesiyle çok iyi ayarlanmış besin maddelerini kapsayan çeşitli yemek listeleri yapmak Aynı lezzet ve baharatları kapsayan yemekleri bir araya getirmemek İki çeşit et yemeği aynı salça ve lezzette hazırlamamak Yağda kızarmış yemekler (balık tava koyun budu yağda kızarmış tatlı vesair gibi yemekler arka arkaya sıralanmaması) Yemek listelerini hazırlarken ekonomik koşulları da dikkate almalı Mahalli yemek listelerini hazırlarken (Unlu pirinçli bulgurlu) yemeklerin birbiri arkasına gelmemesine dikkat etmeli Yemek listelerini hazırlarken mutfak örgütlerine ve mutfak ekonomisine önem vermeli Yemek listeleri bilgili yemek sırası kurallarına uyarak hazırr lanmalı ![]() Yemek listelerinin hazırlanmasında resmi resmi olmayan ziyafetler düğün nişan gibi topluluklarda davetli sayısı davet verilecek salonun düzeni servisi yeme içme araçları özellikle dikkate alınmalı ![]() Ziyafetin bir dalı olan soğuk açık dine büfe gibi hazırlanan büfe yemekleri ve çeşitleri bilgili olarak yerleştirilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() İçlerinde aynı maddelerin bulunduğu yemekler listeye alınmamalı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|