|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
meyvelerin, servis, yenme, yöntemleri, şekli |
![]() |
Meyvelerin Servis Şekli Ve Yenme Yöntemleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyvelerin Servis Şekli Ve Yenme YöntemleriMEYVELERİN SERVİS VE YEME ŞEKİLLERİ Sofraya geniş yemişlik denilen ayaklı kristal tabakiar içinde konulması gereken meyveleri sofranın orta yerine konuk sayısına göre hesaplayarak koymak gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resmi sofralarda meyve yenildikten sonra meyveye bulaşan parmak uçlarını yıkamak (ıslatma derecesinde yıkamak) için küçük kâse içinde her konuğun önüne su konulur ![]() ![]() Meyvelerin Yenilme şekilleri: Kiraz erik vişne gibi taneleri küçük meyvalar elle ağıza alınmak suretiyle yenir ![]() ![]() ![]() Hele vişne çekirdeğinin elle alınması hiç doğru olmaz ![]() ![]() Elma armut ise çatalla tutularak bıçakla ortadan dörde bölünerek yenir ![]() ![]() ![]() Şeftali ve kayısı çatal batırılıp bıçakla ortasından ikiye bölündükten sonra çekirdeği bıçağın ucu ile alınır ve tabakta kesilerek yenir ![]() Çilek küçük kaşıkla yenmelidir ![]() ![]() Karpuz kabuklu dilim halinde servis yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() Kavun da karpuz gibi kabuklu dilim halinde servis yapılır ![]() ![]() ![]() İncir sap kısmı yukarı gelecek şekilde sol yanından batırılan çatalla tutularak önce sapı kesilir sonra yukardan aşağıya doğru soyulur ![]() ![]() ![]() Muz uçları kesildikten sonru ortadan uzunlamasına yalnız kabuğu kesilerek yarılır sağ taraftan bıçak sol taraftan çatal kabuklu meyvenin arasına sokularak bütün halinde kabuğun içinden çıkarılır ![]() ![]() Portakal çeşitli biçimlerde yenebilir a) Portakal kabuğu ile birlikte batırılan çatalın yardımı ile ortadan dörde bölünür kabukları elle soyularak yenir ![]() b) Sol ele alınan portakalın kabuğu çizgi çizgi kesilerek elle soyulur kendi dilimlerine ayrılarak yenir ![]() c) Sol elle tutulan portakalın kabuğu helezoni şekilde soyulur ![]() ![]() ![]() ![]() Mandalina kabuğu zayıf olduğu için doğrudan doğruya elle soyularak yenir ![]() Greyfurt ![]() ![]() ![]() Portakal mandalina ve greyfurt sofraya evvelce soyulmuş ve dilimlere ayrılmış olarak da servis yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|