Peçete Katlama |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peçete KatlamaPEÇETE KATLAMA Peçete kullanılması ortaçağda doğmuştur O zamanlar sol kol veya omuz üzerine konurdu ve her serviste değiştirilirdi Sonraları boyuna bağlanmaya başlandı XIX yüzyıla kadar bu şekil devam etti Şimdiki peçetelerin boyutu daha küçüktür 50 X 50 cm veya 60 X 60 cm Masa örtüsüne asorti veya eğer masa'örtüsü dantel ise düz beyaz renkte olur XIX yüzyılda peçete katlama şekilleri çok değişiktir Kardinal şapkası biçimi yelpaze şekli orkide şekli Norte Dame şekli v b![]() Şimdi böyle fantaziler kalkmıştır Basit katlama şekilleri kullanılmaktadır Ekmek peçetenin içine konulabilir Fakat bazı dalgın misafirler peçeteyi açarken ekmeği düşürebilirler Ekmek ekmek sepeti ya da peçetenin üstüne konulmalıdır
|
|
|
|