![]() |
Her Hayale Giden Bir Yol Vardır.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Hayale Giden Bir Yol Vardır..Bir dağın tepesinde yere düşmek üzere olan bir yaprak içindeki hayalini haykırmış ![]() "Ben denizlere ulaşmak istiyorum ![]() ![]() Yaprağın üzerinde bulunduğu ağacın hemen dibinde yatıveren bir kütük boğuk bir sesle; "Ben de "demiş ![]() ![]() Fakat yaprak ona küçümseyen ve alaycı bir ifade ile "Sen asla denize ulaşamazsın ![]() ![]() Bir çırpıda orada olurum ![]() ![]() ![]() " Gerçekten de bir rüzgar çıkmış ![]() Kuzeyden güneye doğru esen rüzgar bir süre sonra güneyden batıya doğru esmiş ![]() Tam doğru istikamette iken birden güneyde olan denizin tersine doğru havalanmış ![]() Bir tepeden diğer tepeye,bir vadiden diğer vadiye sürüklenip durmuş ![]() En son bir çamura saplanıp kalmış ![]() Kütük ise yakınındaki akarsuyun denize gittiğini biliyormuş ![]() Kendini suların kollarına bırakmış ve gitmiş ![]() Akarsuyun kenarında bir çamura saplanıp kalmış yaprağı görünce ona şunu demiş; "Unutma sevgili yaprak her hayale giden bir yol vardır ![]() Gelip geçici rüzgarlarla hayale gidilmez ![]() Ancak sürekli akan sularla gidilir ![]() |
![]() |
![]() |
|