![]() |
Dünyanın İşığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dünyanın İşığıDünyanın Işığı Dünyanın Işığı Hikaye Günün birinde; güneş ışığı, Güneş’e sormuş: -’Karanlığı nerde bulabilirim?’ Güneş: -’Karanlığı burada bulamazsın iyisi mi sen şuradaki Dünya gezegenine git, orada aradığını bulursun’ demiş ![]() Güneş ışığı, dediği yere gitmek için, Dünyaya doğru yol alırken, karanlığı aramaya başlamış ![]() -’Ben şurdan geliyorum ![]() ![]() ![]() Bilge: -Evet ![]() ![]() ![]() ![]() Güneş ışığı dediği yere doğru gitmiş ![]() ![]() ![]() Yolda başka birine rastlar ve ona sorar aynı soruyu; -’Ben karanlığı arıyorum, mağarada bulacağımı söylediler ama bulamadım onu’ demiş ![]() Adam; -’Tabi bulamazsın yanlış yerde arıyorsun ![]() ![]() ![]() Işık, dediği yere gitmiş, aramış, taramış,nereye gittiyse yine bulamamış karanlığı ![]() ![]() -’Bunca zamandır dolaşıyorum; mağaralarda, ormanın derinliklerine baktım ama karanlığı hala bulmuş değilim ![]() ![]() Adam: -’Sen, onu okyanusun derinliklerinde araman lazım ![]() ![]() ![]() Ve son olarak oraya bakmış ![]() ![]() ![]() Aramaktan yorgun ve bitkin düşen Işık, Güneş’in yanına dönmüş ![]() -Dünyaya gittim ![]() ![]() ![]() Güneş: -Ah Güneş Işığı! Hala farkına varmadın mı?Gittiğin her yerde, etrafı aydınlatan sensin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|