![]() |
Kralın Mutsuz Kızı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kralın Mutsuz KızıBir varmış, bir yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kral dünyanın en değerli, en güzel yiyeceklerini, giyeceklerini ve dahasını kızına getirtmiş ama kız yine mutlu olmamış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sende kimsin? diye sormuş ![]() Prenses ağlamayı keserek: - Ben büyük kralın kızı, küçük prensesim ![]() Oduncunun kızı şaşkın bir ifadeyle: - Küçük prensesin ormanda ne işi olabilirki? demiş - Ben çok mutsuzdum ve bu sebepten saraydan kaçtım, şimdi ise kayboldum ve çok korkuyorum demiş küçük prenses ![]() Oduncunun kızı, küçük prensese kendisi ile küçük dağ evlerine gelebileceğini söylemiş ![]() ![]() Oduncu kızı ve annesi onlar için yemek hazırlarken, küçük prenses de dağ evini gezedurmuş ![]() Oduncu kızının odasına girince gözlerine inanamamış ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük prenses kitabı okuduktan sonra kendisine sunulan diğer tüm güzelliklerin bu kitap kadar tad vermediğini görmüş ve anlamış ki mutsuzluğunun tek sebebi şimdiye kadar bir kitabının olmamasıymış ![]() Sonraki gün oduncu küçük prensesi sarayına götürmüş ![]() ![]() Ardından kızının çok mutlu olduğunu görmüş ve bunun sebebini sormuş, kızı ise kitap okumanın onu çok mutlu ettiğini söylemiş ![]() Kral kızının bu mutluluğunun sona ermemesi için dünyanın tüm kitaplarını ülkesinde toplattırmışşşş ![]() ![]() ![]() ![]() Ayhan BAYOĞLU |
![]() |
![]() |
|