![]() |
Konuşan Ağaç Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Konuşan Ağaç HikayesiKonuşan Ağaç Hikayesi Çok ama çok eskiden güzel bir yaz günü kadı efendinin kapısı vuruldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ?- Ey kadı efendi ey adalet dağıtmakla görevlendirilmiş hâkim! Lütfen beni dinleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üç gün önce memleketime döndüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yalan yere yemin etmek emanete hıyanetlikte bulunmak münafıklık değilse nedir? ![]() ![]() Kadı efendi yaşlı adamın sözlerini dikkatle dinledikten sonra genç olana döndü: ?- Peki dedi sen ne diyorsun bu iddiaya? Yüzüğü aldın mı gerçekten?? Genç adam şaşırmış gibi gözükerek: - Ne diyeyim kadı efendi dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadı efendi bir süre düşündükten sonra yaşlı adama döndü ![]() ![]() ![]() - Beni dinle dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşlı adam emri yerine getirmek için hemen çıktı ![]() ![]() ![]() -Nerede bu adam diye mırıldandı ![]() ![]() ?- Kanât taksa bile hemen dönemez efendim dedi ![]() - İşte dedi yalan söylediğin ve yüzüğü al- dığın ortaya çıktı ![]() ![]() Eğer yüzüğü almamış olsaydın o ağacın ne kadar uzakta olduğunu da bilmezdin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|