![]() |
Susmak Ve Öğrenmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susmak Ve ÖğrenmekBir gün susmayı öğrendim ![]() ![]() Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı ![]() Babam akşamları eve yorgun dönerdi ![]() gelişini iple çekerdim ![]() isterdim ![]() ![]() hazırlanınc annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla ![]() konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım ![]() Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, birde sen kafamı ütüleme!' derdi ![]() Annem de 'Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift laf da mı konuşturtmayacaksın babanla?' diye çıkışır, beni odama gönderirdi ![]() boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yol alırdım ![]() bile yoktu, her şeye sahip, hâlâ ne istiyor anlamadım ![]() 'Keşke benim de bir odam olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim ![]() Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon seyrederdi ![]() Beni yanına çağırır biraz severdi ![]() yerimden bile kıpırdatmazdı ![]() yeniden başlardı ![]() ![]() susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım ![]() işe ![]() ![]() ![]() Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu ![]() kızarak beni artık odama göndermiyordu ![]() ![]() diye komşulara anlatıyordu annem halimi ![]() başladı ![]() bilemiyordum ![]() beceremiyordum ![]() ![]() dedi bir gün ![]() elimden alırsa ben ne yapacaktım? Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım ![]() ![]() Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi ![]() resmi getirdim ![]() ![]() ![]() herhalde ![]() ![]() Ben 'Hayır o adam değil, bu çocuk sensin ![]() ![]() benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın ![]() ![]() benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kız da annem ![]() ![]() 'Peki neden bizi küçük çizdin?' dedi ![]() ![]() büyüyüp adam olacağım ![]() ![]() ![]() Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi küçücük kalacaksınız ![]() geldiğimde yorgun olacağım ![]() Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile ![]() çekilin de kafa dinleyeyim ![]() diyeceğim ![]() ![]() odaları da var, daha ne istiyorlar' diye ![]() Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı ![]() inanamıyorlardı ![]() beni öyle içten bir okşayışları vardı ki sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi Farkında' Olmalı İnsan ![]() ![]() ![]() Farkında Olmalı Ömür Dediğin Üç Gündür, * Dün Geldi Geçti * Yarın Meçhuldür, * O Halde Ömür Dediğin Bir Gündür * O Da Bugündür |
![]() |
![]() |
|