Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
fazıl, güzel, kısakürek, necip, sözleri

Necip Fazıl Kısakürek Güzel Sözleri

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Necip Fazıl Kısakürek Sözleri

-Armut deyip geçmeyin, onun ilk hecesi çoğu kişide yoktur!

-Adam olmak cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir

-Anladım işi; San?at ALLAH ı aramakmış, marifet bu, gerisi yalnız çelik çomakmış

-ALLAH de ve sus! Başka hiçbir şey söylemeye değmez

-Arı bal yapar, fakat balı izah edemez

-Ağlayabilmek için ille yılanlı kuyuya düşmek mi lazım? Asıl Dünya?nın en korkunç bir yılanlı kuyu olduğunu anlamak yetmez mi?

-Bir kalbim var ki benim, sevdiğinden burkulur Kahredenden ziyade, sevilenden korkulur

-Beni kimsecikler okşamaz madem Öp beni alnımdan, sen öp seccadem

-Bir namazım, bir duam, bir de eski seccadem Hepsi hepsi bu kadar, işte benim sermayem

-Bu gidişle utanmaktan utanan bir nesil gelecek

-Bir hadiseyi düşünebilmek için filozof olmaktan başka çare görmemek, düşünme hakkından vazgeçmek değil midir?

-Ben, haritada deniz görmüş boğulmuş Dokuz köyün sahibi dokuz köyden kovulmuş

-Bir hoşçakala sığdırdı beni, yere göğe sığdıramadığım

-Bu hayatı fazla ciddiye almayın, nasıl olsa içinden sağ çıkamayacaksınız

-Ben geçmişimi dürdüm, büktüm ve kaldırıp çöpe attım, bu çöpleri ise ancak; kediler ve köpekler karıştırır

-Biz; Ayakları şişene kadar namaz kılan Peygamberin, gözleri şişene kadar uyuyan ümmetiyiz

-Benim geçmişim bir çöplüktür, çöplüğü ancak kediler ve köpekler karıştırır

-Bir tohumda; gövdesi, dalları, yaprakları ve meyvesiyle bütün bir ağaç gizlidir

-Ben Türkiye?yi yerin üstündeki 35 milyon ölünün degil, yerin altındaki 35 milyon dirinin koruduğuna inanırım

-Biz hohlaya hohlaya buz dağlarını erittik; şimdi ortalık çamurdan geçilmiyor

-Dağı tanıyan, nasıl tanımaz uçurumu? Madem ki yükseliş var, iniş olmaz olur mu?

-Allahım, Bizi hem af, hem adam et

-Allah dostu odur ki nefsine tek pay biçmez Kırk yıl bir ekşi ayran özler de onu içmez

-Akıldan büyük nimet, zekâdan da ağır yük tanımıyorum

-Allah, Izdırabını çektirmediği şeyin, nimetini vermez

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com