![]() |
Komşuluk Üzerine Atasözleri Ve Deyimler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Komşuluk Üzerine Atasözleri Ve DeyimlerKomşu, evimizin yakınında oturanlardır ![]() ![]() ![]() Ayet: "Anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya ve maliki bulunduğunuz kimselere iyilik edin ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber efendimiz de şunları söylüyor: “Cebrail bana komşuluk haklarından o kadar çok bahsetti ki, komşunun komşuya varis yapılacağını zannettim ![]() “Şerrinden komşusunun güveninde olmadığı kimse gerçek mümin olmaz ![]() “Allah'a ve ahiret gününe iman eden komşusuna iyilik etsin ![]() Peygamberimiz komşu hakkı için de şöyle buyuruyor : “Hastalanırsa ziyaretine gidersin, vefat ederse cenazesini kaldırırsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Komşuluk Üzerine Atasözleri 1 ![]() ![]() Başı darda kalan kimse önce komşusundan yardım ister ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Ev alan kimse, evi ne kadar iyi olursa olsun, komşusu kötü ise o evde huzur bulamaz ![]() 3 ![]() ![]() İnsan, komşuları ile iyi geçinir, daima onların iyiliğini isterse, aynı karşılığı kendisi de görür ![]() 4 ![]() Kıymetli şeylerini açıkta bırakma ki, çevrendekileri hırsızlıkla suçlama gereği duymayasın ![]() 5 ![]() ![]() Allah’ın, insanlar üzerinde hakkı vardır ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() İnsan, bazen çok küçük şeylere bile ihtiyaç duyar ![]() ![]() 7 ![]() ![]() Komşularla iyi geçinirsek, ihtiyaç halinde, onda olandan biz de faydalanabiliriz ![]() 8 ![]() Komşun bir kötülüğe uğradı ise, sen de samimi olaraki o kötülüğe uğramış gibi davran! 9 ![]() ![]() Kötü komşu malını komşusundan esirger, o da aynısından satın alır ![]() |
![]() |
![]() |
|