Güzel Sözler, ....... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güzel Sözler, .......Aşk, denizin ortasında vurgun yemek gibidir Çaresizce kıvranır ve anılarınızla batarsınız cansız bedeniniz dibe vurduğunda batık aşklardan medet umarsınız![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Hayatta hiçbir sey için ağlamaya değmez, ağlamaya değenler zaten ağlatmaz Eğer biri için ağlaman gerekiyorsa başını dik tut ki gözyaşların seni ağlatan kadar alçalmasın -------------------------------------------------------------------------------- Bir gün bana "beni ne kadar seviyorsun" diyeceksin "Bir serçenin gözyaşı kadar" diyeceğim "Bu kadarcık mı?" diyeceksin, ama bilmeyeceksin ki serçeler ağladıkları zaman ölürler -------------------------------------------------------------------------------- Dün gece yıldızlara seni ve aşkımızı anlattım, dinledikçe daha bir parladılar, ama ayrı olduğumuzu söylediğimde hepsi tek tek kaydılar sırf seni dilemem için -------------------------------------------------------------------------------- Sahiller dalgayı nasıl beklerse, Gökyüzü mehtabı nasıl özlerse, Kuru topraklar suya nasıl hasretse, Sende benim hasretimsin ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Bırakma beni sevdiğim gidişine dayanamam, Hasret gözyaşlarımla kendimi avutamam, Dönerim dersin ama kadere inanamam, Bıraktığın anılarla sensiz yaşayamam ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- An gelir insan gülerken ağlarmış Gözyaşları sel olup kalbine akarmış, Kahkaha bir maske derler bilirmisin? İnsan sevdiğinden ayrılınca bu maskeyi takarmış![]() -------------------------------------------------------------------------------- Bir deniz düşün ( susuz ) bir insan düşün ( mutsuz ) bir gece düşün ( uykusuz ) bir bahar düşün ( çiçeksiz ) birde ben düşün,,sensiz!!! -------------------------------------------------------------------------------- Alacakaranlığı sevmem ya gece durmalı ya gündüz olmalı, kurşun ya derinden vurmalı ya da namlusunda kalmalı, yar ya tam sevmeli ya da arkasına bakmadan çekip gitmeli ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Yalnızlık Gecelerin,Ümit Bekleyenlerin,Hayal Çaresizlerin,Yağmur Sokakların, Tebessüm Dudakların, Sen ise Yalnız Benim Olmalısın Birtanem ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Önce düştüğümde kalkmayı ögrendim sonra aleve dokunduğumda acıyı sevmeyi ögrendim sevilmeyi sonra terkedilip beklemeyi sayende unutulmayı da öğrendim herşeyi öğrendimde yalnız unutmayı öğrenemedim ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------------- Ne ağlayacak kadar günahkarım, ne de göklere çıkacak kadar masum Ne geçmişte yaşadıklarımdan huzursuzum ne de şu anda yaptıklarımdan mutlu Sırlar içinde bir dünyam var bir de sen varsın Ne seni kaybedecek kadar cesurum ne de seni kaybedecek kadar güçlü -------------------------------------------------------------------------------- Kendimi deniz kıyısındaki kum tanelerine benzetiyorum Seni ise dalgalara Üzerime her geldiğinde benden bir parça koparıyorsun -------------------------------------------------------------------------------- Herşeyin sonu olduğu gibi aşklarında sonu vardır, herşey bitmesi gerektiği yerde biter asla sorulmaz neden diye, yanıtta bulunmaz sorulsa bile aşk bu çok seversin sevilirsin ama dedim ya aşk bu sağı solu belli olmaz -------------------------------------------------------------------------------- Gül filizlendiği andan itibaren Güneşe aşıktır Her ne kadar güneş ayın çekimine kapılıp gülü unutsa da Gül asla yıldızlara kanıp guneşi unutmaz Beyaz bir güvercin yolluyorum sana; kanatlarinda mutluluk, yüreginde sevgi ve sadakat, karbeyaz tüylerinde umut ve gagasinda iyi geceler öpücügü, yanagini uzat
|
|
Güzel Sözler, ....... |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güzel Sözler, .......Bir deniz düşün ( susuz ) bir insan düşün ( mutsuz ) bir gece düşün ( uykusuz ) bir bahar düşün ( çiçeksiz ) birde ben düşün,,sensiz!!! An gelir insan gülerken ağlarmış Gözyaşları sel olup kalbine akarmış, Kahkaha bir maske derler bilirmisin? İnsan sevdiğinden ayrılınca bu maskeyi takarmış![]() Hayatta hiçbir sey için ağlamaya değmez, ağlamaya değenler zaten ağlatmaz Eğer biri için ağlaman gerekiyorsa başını dik tut ki gözyaşların seni ağlatan kadar alçalmasın
|
|
Güzel Sözler, ....... |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güzel Sözler, .......bana cikark deme ben ustayim |
|
Güzel Sözler, ....... |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güzel Sözler, .......ÖZLÜ SÖZLER 1 A France Az anlamak, ters anlamaktan iyidir 2 A J Cronin Üzülmek, yarının sıkıntısından bir şey eksiltmez, sadece bugünün gücünü tüketir 3 Allen Dünyanın gördüğü her büyük başarı, önce bir hayaldi En büyük çınar bir tohumdu, en büyük kuş bir yumurtada gizliydi 4 Andre Gide Anı yazmak, ölümün elinden bir şey kurtarmaktır 5 Arap Atasözü Yiğit harpte, dost dertte, olgun adam hiddette belli olur 6 Aristoteles Ruhun güzelliği, bedenin güzelliği kadar kolaylıkla görülmez 7 Atatürk Bilgi kuvvettir 8 Augustinus Şurada burada güçlü adımlarla dolaşmaktansa, doğru yolda sekerek yürümek daha iyidir 9 Bailey Büyük işler gibi, büyük düşüncelerin de davula ihtiyaçları yoktur 10 Baltasar Bracias Basit bir insanın elinden geleni yapabilmesi, zeki bir insanın tembelliğinden çok daha değerlidir 11 Bernard Shaw Yanlışlık fare deliğinden geçer, doğruluk kapılardan sığmaz 12 Boileau Kusurlarınızı size söyleyebilecek arkadaşlar bulun 13 C Şehabettin Alnını ne kadar dik tutarsan yere o kadar sağlam basarsın 14 C Şehabettin Hayat merdivenlerini çıkarken, insanlara iyi davranalım Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız 15 C W Shwab Bir çiçeğin kokusu ne ise bir insanin şahsiyeti de odur 16 Charles Baudlaire Sıkı bir araştırma yapılırsa görülür ki, iş, herhangi bir eğlenceden çok daha az sıkıcıdır 17 Chaucer Aklı kıt olan dilini tutamaz 18 Claude Peppeer Hayat bir bisiklete binmek gibidir Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz 19 Curt Goetz Zaman büyük bir öğretmendir; ne yazık ki bütün öğrencilerini öldürür 20 Çehov Yalan kadar insanı alçaltan bir şey yoktur 21 Çin Atasözü Başkalarını azarlar gibi kendini azarla, kendini affeder gibi başkalarını affet 22 Çin Atasözü Dostunun alnındaki sineği baltayla kovalama ![]() ![]() 23 Çin Atasözü Fısıldanan sözler, çok kere yüksek sesle söylenenden daha uzağa giderler 24 Çin Atasözü Sevinçli anında kimseye vaatte bulunma Öfkeli anında kimseye cevap verme 25 Delille Ana babalarımız tesadüfle, arkadaşlarımız seçimle kazanılır 26 Ebner-Eschenbach Bizi esas yoran yaptığımız iş değil, yapmadan kenarda bıraktığmız işlerdir 27 Edebali Faydalı ile faydasızı ayırdedebilenler, bilgi sahibi olanlardır 28 Epiktetos Allah bütün insanları mesut olmaları için yaratmıştır, bedbaht oluyorlarsa kendi hataları yüzünden oluyorlar 29 Firdevsi Bilgili olan güçlü olur 30 Firdevsi Her istediğini yapamıyorsan yapabileceğin şeyleri iste 31 Firdevsi Tembellik bir adamı esir yapar 32 G Moore Gerçek olan bir tek yarış vardır, insanlık yarışı 33 G Greene Başkalarının ıstırabını unutmak kolaydır 34 Gandi Altın prangalar demir olanlarından çok daha kötüdür 35 Goethe Kimse bizi aldatamaz, biz ancak kendi kendimizi aldatırız 36 Goethe Konuşmak ihtiyaç olabilir ama susmak bir sanattır 37 Huang-Çe Planınız bir yıl içinse pirinç ekin, on yıl içinse ağaç dikin, yüz yıl için ise insanları eğitin 38 Hz Ali Bilenin susması, bilmeden söylenen söz kadar çirkindir 39 Hz Mevlana Toprakta biten güller solar gider Gönülde biten güller ise kalıcı ve hoştur 40 Hz Muhammed Cahil cesur olur 41 Hz Muhammed Acı da olsa doğruyu söyleyiniz 42 İ İnönü Çektiğimiz sıkıntı parasızlık sıkıntısı değil, bilgi sıkıntısıdır 43 İbn-i Mes`ud İnsanın bilmediği birşey için bilmiyorum demesi de bir ilimdir 44 Ivan Pavlov Asla herşeyi bildiğini sanma Gerçekten çok bilgili olsan da "ben cahilim" diyebilecek cesaretin daima olsun 45 J Howells Dünyayı yönetenler; kalem, mürekkep ve kağıttır 46 J J Rousseau İnsanlar ömür kısadır derler ama, yine de onu kısaltmak için ellerinden geleni yaparlar 47 J B Moliere Bilgili bir ahmak, cahil bir ahmaktan daha ahmaktır 48 John F Kennedy Kriz kelimesi Çince yazıldığında iki harften oluşmakta; bu harflerin biri tehlikeyi, diğeri ise fırsatı temsil etmektedir 49 John Webster Doğruluk, hayatta, iyi bir namın en iyi dostudur 50 Kaşgarlı Mahmut İşaret olsa yol saptırılmaz, bilgi olsa söz saptırılmaz 51 Katherine Mansfeild Aç insan kolay kandırılır 52 Kızılderili Atasözü Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz 53 Konfiçyus Adalet kutup yıldızı gibi yerinde durur ve geri kalan herşeyi onun etrafında döner 54 Konfüçyus Düşünmeden öğrenmek zaman kaybetmektir 55 Konfüçyüs Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmaz ise; insan da acı çekmeden olgunlaşmaz 56 Kore Atasözü Bıçak kendi sapını kesmez 57 L Y Rauch Durmak ölüm, taklit uşaklıktır; çalışmak ve yetişmek ise hayat ve özgürlüktür 58 La Rochefoucauld Yanıldığını asla kabul etmeyenler, en çok yanılanlardır 59 Landor Geç kalan adalet adaletsizliktir 60 Lao Tse Kötülüğü adaletle, iyiliği iyilikle karşıla 61 Lao-tzu Başkalarına karşı zafer kazanan kuvvetlidir, kendi nefsine karşı zafer kazanan ise kudretlidir 62 Lichterberg Küçük hediyeler dostluk, büyük hediyeler sevgi meydana getirir 63 M İkbal Aşk kılavuz istemez, tek başına yol alır 64 Malik bin Dinar Allah Teala bir kalbi, kendisinden hayayı gidermekle cezalandırdığı kadar hiçbir şeyle cezalandırmamıştır 65 Mark Twain Her zaman doğruyu söyle; ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın 66 Mark Twain Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir 67 Mevlana Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına tac olmaktan iyidir 68 Montaigne İnsanın gözü karanlıkta da iyi görmez, çok parlak ışıkta da 69 Montaigne İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler 70 Oscar Wilde Bir dostun üzüntüsüne herkes katılır, başarılarına ise ancak yüksek ruhlular sevinir 71 Oscar Wilde Herkes benim düşünceme katılırsa, yanılmış olmaktan korkarım 72 Phythagoras En eski ve en kısa kelimeler olan "evet" ve "hayır", konuşulurken en çok düşünülerek harcanması gereken kelimelerdir 73 Pir Sultan Abdal Cehennemde ateş yoktur, her insan ateşini bu dünyadan götürür 74 Pompey Biraz bilmek tehlikelidir Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler 75 Roosevelt Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan daha iyidir 76 Rus Atasözü İnsanı elbisesine göre karşılar, bilgisine göre uğurlarlar 77 S L Braundon Başkalarının yolunda yürüyenler, ayak izi bırakmazlar 78 Schiller Dostu severim ama düşmanı da ![]() ![]() Dost gücümü, düşman ödevimi gösterir 79 Seneca Gerçek, gecikmeyi sevmez 80 Shakespeare Sabrı olmayanlar ne kadar fakirdirler 81 Socrates Haksızlık yapmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır 82 Syrus Bizzat katlanamadığınız eziyete başkasının tahammül etmesini istemeyiniz 83 Şirazlı Sâdi Akıllılar istedikleri şeyi, akılsızlar başkalarının istediğini öğrenir 84 T Lowell Düşüncelerini değiştirmeyenler yalnızca deliler ve ölülerdir 85 T Carlyle Uyanan bir düşünce kolay kolay uyuyamaz 86 T S Eliot Bazıları ışığın, bazıları gölgenin peşine düşer 87 Theognis Yeryüzünde açlıktan ölenlerin sayısı, tokluktan ölenlerden çok daha azdır 88 Thomas Edison Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır 89 Tolstoy Güzel olan sevgili değil, sevgili olan güzeldir 90 Victor Hugo Çalışma uçup gidebilen bir alışkanlıktır; bırakması kolay, yeniden başlaması zordur 91 Victor Hugo Çalışmak, uçup gidebilecek bir alışkanlıktır; bırakması kolay, yeniden başlaması zor bir alışkanlıktır 92 Victor Hugo Gerçek bilgi, seciyenin ve medeniyetin temelidir 93 W Brudzinski Bir tehlike anında gemiden uzaklaşan fareler, geminin batmamasını bir türlü affedemezler 94 W E Channing Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir 95 W Reich Bugün çıktığımız her basamak, yarınki hayatımızın temelidir 96 W S Landor Büyük görünen birçok adam, yakından bakılınca büyüklüklerini kaybederler 97 William Hazlitt Giysilerini kendilerinin en önemli yanı sayanlar genellikle giysilerinden daha değerli olamazlar 98 William James Yanlış anlayanlar tarafından söylenen bir doğrudan daha kötü hiç bir yalan yoktur 99 Yunus Emre Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen 100 Yunus Emre Çok mal haramsız, çok söz yalansız olmaz
|
|
Güzel Sözler, ....... |
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güzel Sözler, .......atila´isimli üyeden Alıntı ÖZLÜ SÖZLER 100 Yunus Emre Çok mal haramsız, çok söz yalansız olmaz ![]() Bu söz zenginler için herhalde Hem de zengin takımlar için de söylenebilir Öylemi ?
|
|
|
|