Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Hazır Mesajlar & Güzel Sözler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cumhuriyet, ile, ilgili, sözler, özlü

Cumhuriyet İle İlgili Özlü Sözler

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cumhuriyet İle İlgili Özlü Sözler

• Bugünkü hükümetimiz, devlet teskilatimiz dogrudan dogruya milletin kendi kendine, kendiliginden yaptigi bir devlet ve hükümet teskilatidir ki onun adi Cumhuriyettir Artik hükümet ile millet arasinda geçmisteki ayrilik kalmamistir Hükümet, millet ve millet, hükümettir

• Gençler! Cumhuriyeti biz kurduk, onu siz yasatacaksiniz

• Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir

• Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet sekli demektir

• Cumhuriyet, yüksek ahlâkî deger ve niteliklere dayanan bir idaredir Cumhuriyet fazilettir

• Cumhuriyetimize verecegimiz en büyük armagan, gençlerin egitilmesi olacaktir

• Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktir Fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yasayacaktir

Mustafa Kemal ATATÜRK

• Demokrasi, halkin halk tarafindan, halk için yönetimidir

Lincoln

• En iyi hükümet, bize kendi kendimizi yönetmesini ögreten hükümettir

Goethe

• Cumhuriyet, erdemli insanlarin yönetimidir

Montesquieu

• Cunhuriyet ile cehalet, ikisi ayni yerde barinamaz

Lamartine

• Halk yöneticilere, yöneticiler de yasalara saygi duyduklari zaman, toplum iyi yönetiliyor demektir

Aristipper

• Özgürlügü sevenlere ve koruyanlara ancak Cumhuriyet yarasir

George Washington

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com