![]() |
Erkek Erkeğe Mutfak Sohbetleri : Makarna |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erkek Erkeğe Mutfak Sohbetleri : Makarna![]() Başlığı görür görmez anladınız değil mi olayı Size bugün makarna tarifi vereceğim ![]() ![]() Efendiiim öncelikle bir paket spagetti tabir edilen ( neden çubuk demeyelim buna) makarnadan alınır ![]() ![]() ![]() Evdeki en büyük tencereye alabildiğince su koyulur ve ateşin üzerinde kaynamaya bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su kaynamaya yakın içine bolca tuz atılır ![]() ![]() ![]() ![]() Burada cins ve acemi bir erkek makarnaları tek tek atma eğilimi sergiler ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynayan suya bütün makarnaları birden atmak gerekmektedir ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() şeklinde genellenebilecek davranışlardan en az birini birini sergiler ![]() Oysa bu davranışları daha önce sergilemiş olan tecrübeli erkekler makarnaların dışarıda kalan uçlarında sakince bastırıldığında bir süre sorna ( ki bu pişme süresi dahilinde kabul edilebilir bir süredir ) makarnaların aynı sakinlikle tamamen tencerenin içine girdiğini bilirler ![]() Makarnalar suya başarıyla sokulduktan sonra erkeğin temel endişesi süredir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama tecrübeli erkek bilir ki : "yemek pişerken süreyle ilgili bir olay söz konusuysa gözünü yemekten ayırma" ![]() ![]() Bu süreçte "pişmiş midir ki artık" kontrolü erkeğin yaş ve tecrübe durumuna göre metal çatalla tadına bakarken dudaklarını yakmak cama yapıştırmak tavana yapıştırmak bir diğer arkadaşa tattırmak tabağa koyup tabağı yan çevirerek kayıp kaymadığına bakmak havaya atıp tutmak ya da tutamamak kız arkadaşın bluzundan içeri atmak ve tahta kaşıkla tadına bakmak seçeneklerinden bir ya da bir kaçıyla yapılır ![]() Piştiğine kanaat getirildiğinde ise acemi erkekler tarafından hemen tecrübeli erkekler tarafından ise 1-2 dakika daha beklenerek ateşten alını ![]() ![]() Ateşten alınan makarna makarna süzgeci isimli alete küllüyen ve bir çırpıda ve korkmadan boşaltılarak süzülmek zorundadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer makarna süzgeci kullanmışsanız bir takım asi makarnaların bu süzgeçten kaçmaya çalışması ve değişik uzunluklarda saçaklar oluşturması normal bir davranıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Makarnaları şu ya da bu şekilde süzdükten sonra annenizin yöntemine göre soğuk sudan geçirebilir ya da geçirmeyebilirsiniz ![]() ![]() Sonra az önceki tencereye ( eğer hala kullanılabilir durumdaysa) zevkinize göre bir miktar yağ (tere sıvı mısır zeytin soya boya ( karışır bazen korkacak bir şey yok) vb ![]() ![]() ![]() Burada artık süre falan yok şöyle 1-2 dakika çevirip kapatın tencerenin altını yeter artık daha fazla atraksiyona gerek yok ![]() ![]() Mutfak hala kullanılacak haldeyse isterseniz sos falan da hazırlayabilirsiniz ama sakın bana güvenmeyin o konuda ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bunlardan sonra makarnanızı yenebilir bulduysanız ve yediyseniz makarna pişirdiğinizi arkadaşlarınıza söylediğinizde "makarna pişirilmez haşlanır" diye bir laf duyacaksınız ki bu aynı "ney çalınmaz üflenir" gibi bir şehir efsanesidir ![]() ![]() Çubuk makarna dışında burgu fiyonk erişte yüksük boncuk kelebek mantı dirsek çarliston petek buklelazanya şapka teker sebzeli kepekli veronelli hayvancıklı harfli gibi isimleri olan bir çok çeşit makarna daha bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Beyler; ellerinize sağlık cümleten afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|