![]() |
Sütlü Tatlıları Nasıl Hazırlamalı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sütlü Tatlıları Nasıl Hazırlamalı?SÜTLÜ TATLILARI NASIL HAZIRLAMALI? Bol tarçınlı light sütle yapılmış az şekerli ya da tatlandırıcı ile yapılmış olan kazandibi son derece doğru tatlı seçeneklerinden biridir ![]() ![]() Tatlı tüketimini iftar ya da sahur öğününde yapmaktansa, ara öğün olarak yapmak daha sağlıklı olacaktır ![]() ![]() ![]() Hamur tatlıları mümkün olduğunca tüketilmemeli, örneğin baklava yiyeceğim diyorsak maksimum 1-2 dilim alınmalıdır ![]() NE KADAR TATLI YİYEBİLİRİZ? Haftada iki ya da üç defayı geçmemek koşuluyla Ramazan'da sütlü tatlı tüketilebilir ![]() ![]() ![]() SAHURDA TATLI TÜKETMEYİN Sahurda tüketilen şekerli besinler, gün içinde çok acıkmanıza ve kan şekerinizde dalgalanmalara sebep olacaktır ![]() ![]() DONDURMA İYİ BİR ALTERNATİFTİR Meyveli dondurma tatlıları ya da sade dondurma Ramazan ayı süresince tatlı olarak tüketilebilecek iyi seçeneklerdendir ![]() Örneğin;dondurmalı armut tatlısıya da meyve salatası üzerine konulmuş iki top sade dondurmalı bir tatlı kişiye kendisini iyi hissettirecektir ![]() |
![]() |
![]() |
|