![]() |
Şeker Çeşitleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeker Çeşitleri![]() Şeker çeşitleri Dünyanın hemen her yerinde üretimi yapılan şekerin hem tadı hem de görüntüsüyle sayısız çeşidi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Pudra şekeri: Toz şeker, yeterince ince olması için iyice ezilir ve tanelerin birbirine yapışmaması için içine % 3 oranında mısır nişastası eklenir ![]() Esmer şeker kamışı şekeri: İşlenmemiş kristalize esmer şeker doğrudan şeker pancarının suyundan üretilir ![]() ![]() İnce toz şeker: Beyaz toz şekerin ezilmesi veya elekten geçirilmesi yoluyla elde edilir ![]() ![]() Beyaz kırık şeker: Sıcak şeker konsantresinin keten ya da pamuk iplikleri üzerinde yavaş yavaş kristalize edilmesi ile elde edilir ![]() ![]() Esmer kırık şeker: Beyaz kırık şekerin kristalize olma yöntemi kullanılır, ama sıcak şurup konsantresi, daha önce karamelleştirilerek esmer renk elde edilir ![]() Beyaz kesme şeker: Parisli bir baharatçı olan EugŠne Françoise tarafından 1854 tarihinde bulunan bu şeker kristalize olmuş toz şekerin kalıplar içerisinde preslenip kurutulması ile elde edilir ![]() Küb şeker: Esmer ya da beyaz olabilirler ![]() ![]() ![]() Esmer kesme şeker: Beyaz kesme şeker gibi üretilir ve sıcak içeceklerin tatlandırılmasında kullanılırlar ![]() Toz şeker: Havasız ortamda, şurubun kristalleşerek şekere dönüşmesi sağlanır ![]() ![]() Sarı şeker: Esmer şeker gibi, aynı yöntemle üretilir ![]() ![]() Reçel şekeri: Beyaz şekere, doğal meyva peksitleri (%0 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|