Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cin, hanın, imparatoriçesine, mektubu, mete

Mete Han'ın Çin İmparatoriçesine Mektubu

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mete Han'ın Çin İmparatoriçesine Mektubu

METE HAN'IN ÇİN İMPARATORİÇESİNE MEKTUBU

Ben artık yalnız ve ayakları üzerinde duramayan bir hükümdarım Irmaklar ve göller arasında doğdum Sığırlar ve atlar arasında geniş bozkırlarda büyüdüm Sık sık Çin sınırına geldim Şimdide Çin i ziyaret edip (şöyle bir) gezmek istiyorum Siz, majesteleride (bir dul olarak) yalnız oturuyorsunuz Bende tek başıma ayakları üzerinde duramayan (biri olarak) tamamıyle yalnız oturuyorum Bizler, yani iki hükümdarlar için artık mutluluk kalmadı Bizim için teselli ve zevk olabilecek bir şey de yok Sizin neyiniz varsa (onu alarak) neyiniz yoksa (onu vererek) karşılıklı değişmek istiyorum

Yazıcı Notu: Bu mektup, tehdit ve Çin i alma isteğidir Çin i gezmek, Çin i işgal edip yağmalamak İmparatoriçe ile evlenmek de Çin i almayı sembolize eder Yalnız, yaşlı ve yorgun ibaresi de "isteklerimi yerine getirirseniz harekete geçmem" anlamına gelmektedir Mektubu alan imparatoriçe getiren elçiyi öldürmek, Mete ye savaş açmak istemişse de komutanlarının uyarısı ile haraç vermeye razı olarak Mete ye hediyeler göndermiştir Evlenme teklifini de "Artık yaşlandım, sana eş olamam diye nazikçe reddetmiştir"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com