Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdurrahman, gazi

Abdurrahmân Gazi

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdurrahmân Gazi

Aydos Kalesi Fâtihi Abdurrahmân Gazi

Orhan Gâzi'nin silâh arkadaşları kuzeyde Karadeniz, güneyde İzmit Körfezi ve batıda İstanbul Boğazı ile hudûdlanmış olan yarım adaya girmekte gecikmediler Akça Koca, Konur Alp ve Abdurrahmân Gâzi'nin akınları durmadan devam etti Nihayet Boğaziçi sahillerine kadar ulaştılar Konur Alp, Akyazı ile Sakarya'nın iki tarafındaki kaleleri Rumların elinden aldı Akça Koca da; Ermenipazarı, Ayan Gölü (Sapanca), Kandıra Kalelerini ve daha sonra da kuvvetlerini birleştirip Samandıra'yı fethettiler

Orduya rehber oldu!

Samandıra'nın fethinden sonra, 1326 senesinde o mıntıkaya, fâtihinin adına izafeten "Kocaeli" denildi Sakarya'nın kuzeydoğusundaki havaliye de Konur Alp'in ismine izafeten "Konrapa" denildi

Aydos Kalesi, Aydos Dağının doğu tarafında inşâ edilmiş bir kale olup, Konur Alp ile Abdurrahmân Gazi tarafından fethedilmiştir Abdurrahmân Gâzi'nin ismi söylendikçe akla, Aydos Kalesi; Aydos Kalesi denince de Abdurrahmân Gazi gelir

Abdurrahmân Gazi, İzmit'in fethinde de büyük hizmetlerde bulundu Samandıra Tekfurunun fidyesi bahanesiyle İzmit'e gitti Kaleyi inceleyen ve çevreyi tanıyan Abdurrahmân Gazi, geldiğinde İzmit'in nasıl alınabileceğini Orhan Gâzi'ye bildirince, Pâdişâh da onu orduya rehber ve öncü tâyin etti

Cenkten cenge koştu!

Mücâhidlerin tedbir, gayret ve îmânları neticesinde küfrün en büyük kalelerinden İzmit de fethedilmiş, çan sesi yerine burçlarda ezân-i Muhammedi okunmaya başlanmış oldu Ömrü, muharebe meydanlarında, İslâmiyet'e hizmetle geçen Abdurrahmân Gazi, 1329 yılında vefat etti Ruhu şâd olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com