![]() |
Haram Yiyen Orduyla Beldeler Fethedilmez |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haram Yiyen Orduyla Beldeler FethedilmezYavuz Sultan Selim Han, İran Seferde olduğu gibi, Eyüp Sultanı ziyaret ederek,dua ve niyazlarda bulunduktan sonra Üsküdar'a geçti ![]() ![]() Ordu Gebze'de konakladı ![]() ![]() "Ağa, fermanımızdır; bütün askerin çantaları yoklansın ![]() Askerin heybeleri birer birer aranır, hiçbir şey bulunmaz ![]() "Sultanım, askerin heybelerini araştırdık; meyve bulamadık ![]() ![]() Yavuz derin bir nefes alır, rahatlar ve ellerini Ulu Dergâh'a açarak hamd eder: "Allah'ım! Sana sonsuz şükürler olsun ![]() ![]() İşte hükümdar… İşte ordu… İşte asker ![]() ![]() ![]() Yavuz Sultan Selim Han, bir hakikatin gözler önüne serilmesini istemişti ![]() ![]() "Eğer askerlerimin içinde tek kişi, sahibinden izinsiz bir meyve koparıp yeseydi ve ben bunu haber alsaydım, bu seferden vazgeçerdim ![]() Tarih sayfalarına altın harflerle işlenen ve Yavuz'un diyanet noktasındaki derinliğini yansıtan şu tarihî sözü söyledi: "Haram yiyen orduyla beldeler fethedilmez!" Konu ile alakası olarak 17 ![]() ![]() ![]() ![]() "Fatihlerin en zalimi olan Selim üstüne yazılanları okurken çok şaşırdım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|