Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
1520, 1566, kanuni, kanunları, sultan, süleymanın

Kanunî Sultan Süleyman'ın Kanunları (1520 -1566)

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kanunî Sultan Süleyman'ın Kanunları (1520 -1566)

KANUNÎ SULTAN SÜLEYMAN'IN KANUNLARI (1520 -1566)

I Süleyman (Kanunî Sultan Süleyman) Osmanlı Devleti'ne Yükselme Dönemi'nde hükümdarlık yaptı Hazırladığı kanunlarla dünyada ün yapan I Süleyman'a "Kanunî" unvanı verildi

Kanunlarda yer alan maddelerden bazıları şunlardır:

Bir kimse bir başkasıyla kavga edip birbirinin sakalını yolsalar, ikisi de kınanır Zenginse yirmi, fakirse on akçe alınır Eğer birbirlerinin yakalarını yırtsalar her ikisi de cezalandırılır

Bir kimse adam öldürürse kısas uygulanır (Adamı öldüren de öldürülür)

Bir kişi diğer kişinin kasten gözünü çıkarsa ya da dişini kırsa kısas uygulanır

Bir yerde kalan kişinin malı çalınırsa hırsızı oradakiler bulmalıdır Eğer bulamazlar ise o kişinin zararını karşılamak zorundadırlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com