Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çeşitleri, kültürü, votka

Votka, Votka Kültürü, Votka Ve Çeşitleri

Eski 10-11-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Votka, Votka Kültürü, Votka Ve Çeşitleri

Votka, Votka Kültürü, Votka ve Çeşitleri

Votka, iki kez rektefiye edilmiş aktif kömürden süzülmüş ve içilebilecek düzeye dek sulandırılımış saf alkoldür Bunun için özel tat ve kokusu yoktur ve renksizdir İsminin Slavca su anlamına gelen "voda" (woda, вода)'dan geldiği sanılmaktadır

Votkanın ham maddesi çavdar, buğday ve benzeri tahıl ile patatestir Bunlar pişirilir ve malt ile mayşelenerek şekerlendirilir Süzüldükten sonra %40-57 alkol derecesine düşürülür

İçindeki alkol oranı %35 ile %70 arasında değişir Ama 1990 yılında üretimi durdurulan Sovyet votkasının alkol oranı %92 idi İşlem sırasında tam 5 kez damıtılır bu nedenle içimi çok zordur Sovyet votkası şimdiye dek üretilen en sert votkadır Günümüzde Sovyet votkası üretilmemektedir Bugün Smirnoff(3 kez damıtılır), Finlandia(2 kez damıtılır), Stolichnaya(3 kez damıtılır) üretilmekte olan en sert votkalardır

Doğu Avrupa ve Slav ülkelerinde sek olarak içiliyor olsa da dünyanın geri kalanında Bloody Mary veya Vodka Martini gibi kokteyllere katılmasıyla popülerleşmiştir Votka içimi serttir ama kokteylle tatlandırabilir en güzel tat ise vişne, kola, ananas, limon gibi tatlarla kokteyl yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com