Alt-Üst Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alt-Üst Börek![]() Malzemeler 2 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 100 gr ayçiçek yağı100 gr krema1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar kek unu Üstüne sürmek için bir yumurtanın sarısı Susam Tarif Hamuru karacağınız kaba yağı ve kremayı koyup tel çırpıcı ile karıştırın ![]() 2 yumurtayı kırın, yoğurdu ekleyin ![]() Hepsini tel çırpıcı ile iyice karıştırın ![]() Un ve tuzu ekleyip, artık koyulaşan hamuru elle toparlamaya başlayın ![]() Çok güzel yumuşak bir hamur elde ediyorsunuz ![]() 10-15 dakika hamuru dinlendirip, tezgahın üstüne alın ve hamuru ikiye bölün ![]() Bir parça diğerinden hafifçe büyük olsun ![]() Un ve oklava yardımıyla biraz büyütüp yapacağınız tepsinin altına hamurun yarısını kenarlarını hafif yukarı doğru bastırarak yerleştirin ![]() Üstüne hazırladığınız içi yayın ![]() Diğer hamuru da açıp üstüne koyun ![]() Üstüne yumurta sarısını fırça yardımıyla sürüp, susam serptikten sonra önceden ısıttığınız fırında 180 derecede 30-35 dakika pişirin ![]() |
|
|
|