Lavantafruze Ye Lalaped Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lavantafruze Ye Lalaped Tatlısı![]() 2 çorba kaşığı yoğurt 4 adet yumurta 1 kahve fincanı süt 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı Tuz ( bir tutam ) 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbet için: 1 5 su bardağı tozşeker1 5 su bardağı suDerin bir kabın içerisine yoğurdu koyun Yumurta, süt, tereyağı ve bir tutam tuz ekleyip çırpın Un ve kabartma tozunu karıştırarak yoğurta ilave edin Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın Karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın Lokmaları tencereye alıp soğutun Şerbet için şeker ve suyu kaynatın Soğumuş lokmaların üzerine sıcak şerbeti dökün ve şerbeti çekince servis tabaklarına alın Çekilmiş ceviz içi serpip servis yapın Afiyet olsun![]()
|
|
|
|