Görüş Farklı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Görüş FarklıKarı-koca birlikte tatile çıkarlar Gittikleri yerde kamp kurarlar Tatillerinin ikinci gününün akşamı güzel bir yemek yiyip uykuya dalarlar![]() Birkac saat sonra kadın uyanır ve kocasını da uyandırır Adam uyku sersemidir güzel bir rüyadan uyandırıldığı icin de biraz kızgındır "Ne oldu? Ne istiyorsun?" diye sorar ![]() "Yukarıya bak ve bana ne gördügünü söyle "Adam gökyüzüne bakar ve cevap verir: "Bunun için mi uyandırdın beni? Baktım işte Bir sürü yıldız görüyorum, ışıl ışıl parlayan milyonlarca yıldız " Karısı tekrar sorar: "Peki, bu sana neyi gösteriyor?" Artik iyice uykusu kaçan adam biraz düsünür ve cevap verir: "Teolojik olarak Tanrının kudretini ve kendi acizliğimizi görüyorum Felsefi olarak, evrenin sonsuzluğunu ve onun karşısındaki önemsizliğimizi görüyorum Astronomik olarak galaksilerin, yıldızların, gezegenlerin varlığını görüyorum Yıldızların konumuna bakarak saatin 3 olduğunu, Meteorolojik olarak da bugün havanın çok güzel olacağını görüyorum Niye sordun bunu bana? Sana neyi gösteriyor?" "Çadırımızı çalmışlar ![]() ![]() ''''
|
|
|
|