![]() |
Dört Kardeş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dört KardeşBu dünyada 4 kardes varmış ![]() namazını niyazını orucunu tutup Allah için hayırlı işler yapmışlar ![]() Diğer 1 kardeşleri işe kendini şaraba vermiş hergün içip günah defterini rekorlar kitabına dogru sokmaya çalısıyormuş ![]() gelip ölmüşler ![]() ![]() yolu seçen kardeslerden ilkine sormuşlar; - Allah için dünyada ne yaptın? cevap vermiş - Orucumu tuttum namazımı kıldım zekatımı verdim Allaha layık olabilmek için kulluk görevimi iyi güzel bi şekilde yapmaya çalıştım ![]() Bunun üzerine sorgucu melekler ; - Tamam o zaman sen al bi huri çık yukarı cennete demiş ![]() ![]() ![]() - Allah için ne yaptın? - Orucumu tuttum namazımı kıldım zekatımı verdim Allaha layık olabilmek için kulluk görevimi iyi güzel bi şekilde yapmaya çalıştım ![]() ![]() - Sende al bi huri çık yukarı demişler ![]() ![]() ![]() Onada aynı şekilde sende al bi huri çık yukarı demişler ![]() -Allah için ne yaptın? Şarapçı ; -Valla ben bişey yapmadım paso şarap içtim karılarla yattım kalktım günah işledim ![]() Bunun üzerine ona: -Sen in aşşagıya cehenneme yanacaksın demişler ![]() Şarapçı: - Ver bi şarap ineyim demiş ![]() Sorgucu melek: -Aşşası meyhanemi ? Şarapçı: -Niye yukarsı kerhane mi ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|