![]() |
Erkeklerde Kısırlığa 'Kök'ten Çözüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erkeklerde Kısırlığa 'Kök'ten ÇözümArtık erkekler kısır kalmayacak! ![]() ![]() ![]() Testislere nakledilen kök hücrelerin sperm yapabilme özelliği kazandığı belirlendi ![]() ![]() Erkeklerde kısırlığının ortadan kalkmasında kök hücre ile yapılan uygulamaların umut verici olduğu belirtildi ![]() ![]() Avrupa İnsan Üremesi ve Embriyolojisi Derneği (ESHRE) Yönetim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Erkeklerde kısırlık tedavisine yönelik yöntemlerin her geçen gün geliştiğini ve umut verici sonuçlar alınmaya başlandığını anlatan Gürgan, erkek kısırlığına son verebilecek araştırma olan sperm kök hücrelerinin kullanılması çalışmasının sonuç vermeye başladığını bildirdi ![]() ARAŞTIRMA ÇOK AZ KİŞİDE DENENDİ Gürgan, dünyada ilk kez kez Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KANSER TEDAVİSİ GÖRENLERE UMUT Dr ![]() ![]() IMSI YÖNTEMİYLE İNCELEME Erkeklerde kısırlık halinde tanı ve tedavi için sperm DNA kopma ve kırılmalarının tespit edilmesi yöntemiyle, hayat tarzı değişiklikleri, vitamin ve eser elementlerin takviyesi, stres azaltma teknikleri uygulaması ve sigaranın kesilmesi ile yapılacak düzenlemeyle 1 ![]() ![]() ![]() Yeni bir uygulama olan orta ve şiddetli erkek faktörü infertil çiftlerde uygulanan IMSI (High magnification ICSI = Büyük büyütmeli mikroenjeksiyon) yöntemi ise dünyanın seçkin birkaç merkezinde uygulanıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Erkeklerde Kısırlığa 'Kök'ten Çözüm |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erkeklerde Kısırlığa 'Kök'ten Çözümpaylaşım için teşekkürler ben de bu konuda sizlerle cymplus sperm arttırıcı yani kısırlığa son veren bitkisel bir ilacı paylaşmak istiyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|