Nasıl Vucüt Geliştirebilirsiniz |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nasıl Vucüt Geliştirebilirsiniz3 Ayda Adaleli Kollara Nasıl Sahip Olabilirim? Herkes güçlü ve gösterişli kollara sahip olmak istiyor, fakat bu istek kontrolsüz egzersizler neticesi ters tepiyor ![]() ![]() Gereğinden fazla kollara pazılara yüklenmek, pazıların gelişmesi yerine onların çok kullanılmaları, aşındırılmaları sonucu küçülebiliyor veya büyümüyor![]() ![]() Çünkü, yapabildiğimiz diğer bir çok alıştırmada da kollara, pazılara yükleniyoruz![]() Ben haftada en fazla iki seans kol çalışmayı tavsiye ederim ve bunu arka ve ön kol pazılarının çalışmasıyla kombine etmeyi öneririm ![]() ![]() Önerimde iddialı olmak istemem, herkesin kendine uygun bir egzersiz usulü-tekniği olur,olabilir![]() ![]() Ben çok kişinin sırtına yüklenerek kol çalışırken gördüm Olabilir, belki öyle çalışanlar kendilerince iyi netice alabilirler, fakat o türden çalışma bana göre değil![]() Size önerdiğim bu üç aylık genel kol çalışmasında evvela işe ön kol pazı egzersiziyle başlamanızı tavsiye ederim ![]() ![]() Ve ön kol pazısı (Bizeps) ile arka kol pazısı (Trizeps) kombine ederek çalışacağız![]() Üç aylık çalışmamızda kollara-pazılara öncelik vermek vücudun diğer kısımları için yapacağımız alıştırmalardan azda olsa feragat etmemizi gerektirecek Aşağıda vereceğim çalışma programında vücudun nerelerini hangi sıklıkla çalıştırabileceğimizi gösterdim Üç aylık kol-pazı programım vücudun diğer kesimleri içinde yaratıcılık içeriyor![]() ![]() Mesela setler arasında 30 saniyelik dinlenmeyi öneririm, çünkü kasların hep sıcak kalmasını isterim ve bir çok bodybuildingcilerin daha fazla süre dinlendirdiklerinden de haberdarım![]() ![]() Ama dediğim gibi ben nasıl terliyorsam, adalelerim inde hep sıcak kalmaları ve soğumamalarını isterim![]() Tavsiyem, farklı alıştırmalar yapın ve adalelerinizi şoke edin, göreceksiniz adalelerinizin pozitif değişime girecek Farklı egzersizlerle, farklı kilolarla yapacağınız tekrarlar pazıları geliştirecektir; ama hep aynı egzersiz ve kilolarla yapacağınız tekrarlar gelişime engeldir Konsantrenizi bozup teknik ve kontrolünüzü kaybetmeyiniz![]() İlk bir buçuk aylık programda 3 temel alıştırma var 1 ayakta barla yapılan, 2 oturarak dambellerle yapılan, 3 SZ barla dayanılarak yapılan hareketler![]() ![]() ![]() Bana göre bu üç temel hareket en iyi kas yapma egzersizleridir ![]() ![]() Kolay egzersizler değildirler fakat, pazıdaki en ince kasları dahi geliştirir, çalıştırırlar![]() İlk bir buçuk ay bahsettiğim bu 3 temel alıştırmayla çalışın Her alıştırmadan 4-5 set çalışın ve her sette en az 12 tekrar yapın Ağırlıkları yeterince yerleştirin ve son iki sette pazılarınızın yandığını hissedin, her antrenmanda dönüşümlü olarak temel programları uygulayın
|
|
|
|