![]() |
Sünnet İslâmda Var Mıdır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sünnet İslâmda Var Mıdır?![]() Kur'an-ı Kerim, babalarımızdan gelen yanlışları sürdürmememiz konusunda bizi uyarır ![]() Öyleyse gelenek-görenek dediğimiz davranışların tümüne dikkat edecekmişiz ![]() ![]() Araştırdım ve sünnet olmak Yahudilerin ve Hristiyanların yaptığı bir kesimdir ![]() ![]() ![]() Sünnetin, erkeksel gelişimi durdurduğu da söylenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı zamanda insanlar birbirlerine çeşitli cezalar uygulamaktadırlar bunların hiçbirisi Kur'an-ı Kerim'de olmayan taşlama, recm gibi birçok kulluk dışı geleneklerdir ![]() Allah'ın adına uydurulmuş, hadisler sayesinde bu hurafe gelenekte dine giriş yapmıştır çünkü bu asla bir gereklilik değildir ![]() ![]() ![]() Halk ağzında öyle bir yayılmıştır ki sünnet olmayan erkek değil denmektedir, kız verilmez, babalar sünnette gururlanır çocuklara pelerin takılır ata bindirilir, arabaya bindirilir, içkiler havada uçuşur, evler ayakkabı gir çık batar çıkar ![]() ![]() Sünnet olmuş kardeşlerimizin üzülmelerine gerek olmadığını düşünüyorum çünkü, farkında olmadan yapılan bir işti bu yüzden Allah'a sığınıyoruz ![]() ![]() ![]() Değerli okuyucular, aklıma gelen bir diğer düşünceyi de sizlere hatırlatma ve araştırma olarak sunmak istedim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|