![]() |
Ömer, &Quot;Faruk&Quot;Tur! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ömer, &Quot;Faruk&Quot;Tur!Bir münafık ile bir Yahudi kavga etmişler ![]() Yahudi yargılanmak için Hz ![]() ![]() ![]() Çünkü Yahudi haklı, münafık haksızmış ![]() Halbuki Hz ![]() ![]() Yahudi, Peygamber?e başvurmayı, münafık da Ka'b'a başvurmayı istiyormuş ![]() Nihâyet Yahudi ısrar etmiş, Resulullah'a başvurmuşlar ![]() Yahudi?nin lehine, münafıkın aleyhine hüküm çıkınca münafık razı olmamış; "Haydi Ömer'e gidelim aramızda o hakem olsun ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Yahudi, "Resulullah benim lehime hükmetti, bu onun hükmüne razı olmadı ![]() ![]() Bunun üzerine Hz ![]() ![]() ![]() "Yerinizde durunuz, azıcık dışarı çıkayım, gelir hükmümü veririm ![]() işini bitirmiş, sonra, "Madem ki beni hakem yaptınız, işte Allah'ın hükmüne ve Resulü?nün hükmüne razı olmayan hakkında benim hükmüm budur!" demiş ![]() Yahudi (korkudan) kaçmış ![]() Bundan dolayı münafığın akrabaları Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() O zaman hemen Cebrail a ![]() ![]() "Ömer, 'faruk'tur (ayırıcı) , hak ile batılı birbirinden ayırdı ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|