![]() |
Daha Hayırlıdır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Daha HayırlıdırAdamın biri, geceleri devamlı Allah'ı zikrederdi ![]() Bütün gecesi zikir fikir içinde geçerdi ![]() Zikir kalbine yerleşmiş, gönlüne tat vermişti ![]() Bir gün şeytan bu adama yaklaştı ve o*na, ?Böyle devamlı Allah'ı zikretmen ne zamana kadar sürecek ![]() ![]() ![]() ![]() Zikrinin karşılığını aldın mı? Madem sana bir karşılık verilmiyor, sen bu kötü halinle ve kara yüzünle ne zamana kadar Allah diyeceksin?? diye vesvese verdi ![]() Bu vesvese adama tesir etti ![]() Kalbi karıştı ![]() ![]() Demek ben Allah'ı zikretmeye layık bir kul değilim bana karşılık verilmiyor diyerek zikri bıraktı ve uyudu ![]() Gece rüyasında Hızır aleyhisselamı gördü ![]() Hz ![]() ![]() Adam, -Ben sürekli Allah Allah diye zikrettim; fakat bir gün olsun Allah'tan ?buyur kulum'' diye bir karşılık duymadım ![]() Ben bu işe layık olmadığımdan ve Allah'ın kapısından kovulmaktan korkuyorum, dedi ![]() O zaman Hz ![]() ![]() ![]() O seni zikretmese sen O'nu hiç zikredemezdin ![]() Senin O'na kavuşma arzusu ile amel edip çırpınman O'nun tarafından sana verilmiş bir cezbedir ![]() O seni sevmese kendi yolunda koşturmazdı ![]() Senin Allah'tan korkun ve O'na duyduğun aşk, O'nun sana lütfüdür ![]() Senin her yâ Rabbi diye inleyişinde O da sana yönelir, seni dinler ve karşılık verir ![]() Allah bir kulun kalbini bağlarsa, o kul Allah'ı zikredemez ![]() Allah yolunu açmazsa, kul dua edemez ![]() Sen başına gelen bir dert içinde Allah diyorsan, O sana kendisini zikrettirmek için bu derdi vermiştir ![]() Gaye seni kendisi ile meşgul etmektir ![]() Korkma, Allah de ![]() ![]() Hiçbir zikir ve dua karşılıksız kalmaz ![]() Zerre kadar bir amel dahi zayi olmaz ![]() Allah Firavun'a mal verdi, dert vermedi ![]() O da hiç inleyip zikretmedi ![]() Allah'ı zikrettiren dert, O'nu unutturan maldan ve sıhhatten daha hayırlıdır |
![]() |
![]() |
|