![]() |
Mevlana'dan Hayattan Ne Ögrendim? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlana'dan Hayattan Ne Ögrendim?![]() HAYAT'TAN NE ÖGRENDİM? Sonsuz bir karanligin içinden dogdum ![]() ![]() ![]() Zamanla isikta yasamayi ögrendim ![]() Karanligi gördüm, korktum ![]() Gün geldi sonsuz karanliga ugurladim sevdiklerimi ![]() ![]() ![]() Agladim ![]() * * * Yasamayi ögrendim ![]() Dogumun, hayatin bitmeye basladigi an oldugunu; aradaki bölümün, ölümden çalinan zamanlar oldugunu ögrendim ![]() * * * Zamani ögrendim ![]() Yaristim onunla ![]() ![]() ![]() Zamanla yarisilmayacagini, zamanla barisilacagini, zamanla ögrendim ![]() ![]() ![]() * * * Insani ögrendim ![]() Sonra insanlarin içinde iyiler ve kötüler oldugunu ![]() ![]() ![]() Sonra da her insanin içinde iyilik ve kötülük bulundugunu ögrendim ![]() * * * Sevmeyi ögrendim ![]() Sonra güvenmeyi ![]() ![]() ![]() Sonra da güvenin sevgiden daha kalici oldugunu, sevginin güvenin saglam zemini üzerine kuruldugunu ögrendim ![]() * * * Insan tenini ögrendim ![]() Sonra tenin altnda bir ruh bulundugunu ![]() ![]() ![]() Sonra da ruhun aslinda tenin üstünde oldugunu ögrendim ![]() * * * Evreni ögrendim ![]() Sonra evreni aydinlatmanin yollarini ögrendim ![]() Sonunda evreni aydinlatabilmek için önce çevreni aydinlatabilmek gerektigini ögrendim ![]() * * * Ekmegi ögrendim ![]() Sonra baris için ekmegin bolca üretilmesi gerektigini ![]() ![]() ![]() Sonra da ekmegi hakça ülesmenin, bolca üretmek kadar önemli oldugunu ögrendim ![]() * * * Okumayi ögrendim ![]() Kendime yaziyi ögrettim sonra ![]() ![]() ![]() Ve bir süre sonra yazi, kendimi ögretti bana ![]() ![]() ![]() * * * Gitmeyi ögrendim ![]() Sonra dayanamayip dönmeyi ![]() ![]() ![]() Daha da sonra kendime ragmen gitmeyi ![]() ![]() ![]() * * * Dünyaya tek basina meydan okumayi ögrendim genç yasta ![]() ![]() ![]() Sonra kalabaliklarla birlikte yürümek gerektigi fikrine vardim ![]() Sonra da asil yürüyüsün kalabaliklara karsi olmasi gerektigine aydim ![]() * * * Düsünmeyi ögrendim ![]() Sonra kaliplar içinde düsünmeyi ögrendim ![]() Sonra saglikli düsünmenin kaliplari yikarak düsünmek oldugunu ögrendim ![]() * * * Namusun önemini ögrendim evde ![]() ![]() ![]() Sonra yoksundan namus beklemenin namussuzluk oldugunu; gerçek namusun, günah el inin altindayken, günaha el sürmemek oldugunu ögrendim ![]() * * * Gerçegi ögrendim bir gün ![]() ![]() ![]() Ve gerçegin aci oldugunu ![]() ![]() ![]() Sonra dozunda acinin, yemege oldugu kadar hayata da lezzet kattigini ögrendim ![]() * * * Her canlinin ölümü tadacagini, ama sadece bazilarinin hayati tadacagini ögrendim ![]() **** **** Ben dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim ![]() Olur ya ![]() ![]() ![]() Kalp durur ![]() ![]() ![]() Akıl unutur ![]() ![]() ![]() Ben dostlarımı ruhumla severim ![]() O ne durur, ne de unutur ![]() ![]() ![]() MEVLANA ![]() |
![]() |
![]() |
|