|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ahirette, getirenleri, kendisine, peygamberimizsav, salavat, tanıyacaktır |
![]() |
Peygamberimiz(Sav) Ahirette Kendisine Salavat Getirenleri Nasıl Tanıyacaktır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberimiz(Sav) Ahirette Kendisine Salavat Getirenleri Nasıl Tanıyacaktır?Peygamberimiz ahirette ümmetini tanıyacağına dair rivayetler çoktur ![]() Benim ümmetim, kıyamet gününde, alınlarındaki abdest izlerinin beyazlığı ile tanınır" ![]() ![]() "Henüz gelmemiş kimseleri tanıyabilecek misin, nasıl tanıyacaksın?" ![]() ![]() ![]() ![]() "Bir adam düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() - "Evet tanır" dediler ![]() "Benim ümmetim de gurran muhaccelin olarak gelecekler ![]() ![]() ![]() ![]() Ben havzımın başında onların faratıyım! Ben o kardeşlerimden evvel gidiyorum" ![]() ![]() ![]() Faratın manası budur: Onlardan önce gidiyorum ![]() ![]() ![]() - "Onlardan önce gidiyorum, gideyim onlara yer hazırlayayım, kevserimi hazırlayayım, maşrapalarımı hazırlayayım, bir misafiri misafir eder gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SALÂVAT HAKKINDAKİ HADİS-İ ŞERİFLER 1-“Kim bana salâvat okumayı unutursa, ona cennetin yolu unutturulur” (Beyhakî) 2- Amr İbnu Rabi'a radiyallahu anh anlatıyor: "Rasulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bana salâvat okuyan bir mü'min yoktur ki ona melekler rahmet duasi etmemiş olsun ![]() ![]() 3- İbnu Abbas radiyallahu anhuma anlatıyor: "Rasulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim bana salâvat okumayı unutursa, cennetin yolunu terketmiş olur ![]() 5- Nesâî nin bir rivâyetinde soyle denmistir: "Rasulullah (aleyhissalâtu vesselâm)'la namaz kilinca: "Selâm ![]() ![]() "Selâm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buhârî, Ezan 148,150, el-Amel fi's-Salât 4, Istizan 3, 28, Da'avat 17, Tevhid 5; Muslim, Salât 55-61, (402-403); Ebû Davud, Salât 182, (968-969); Tirmizî, Salât 215, (289); Nesâî, Iftitah 189, (2, 237) ![]() 6- Ebû'd-Derda anlatiyor: "Rasulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Cum'a günü bana salâvatı çok okuyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7- “Bana salâtınız sizin için zekattır ![]() (Ahmet Davudoğlu, Tibyan Tefsiri, c ![]() ![]() 8- “Yanında ben zikrolunduğum zaman üzerime salât etmiyen kişinin burnu yere sürtülsün ![]() 9- “Kim bana bir kere salât ederse; ![]() ![]() (Es-siracü’l-Münir, Beyhakî) 10-“Kim bana bir salâvat getirirse ![]() ![]() 12- “Yanında ben zikrolunduğum zaman bana salât etmiyen ateşe girer ![]() (Ahmet Davudoğlu, Tibyan Tefsiri, c ![]() ![]() 13- “ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14- “Kıyamet gününde bana halkın en yakın olanları ve şefaatime hak kazananları, bana en çok salâvat getirenleridir ![]() 18- “Şüphesiz ki, benim üzerime salâvat getiren kimsenin selâmını almak için ![]() ![]() 19- “Dua eden kimse Peygamber (a ![]() ![]() ![]() ![]() 20- “Sizden biriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 21- “Cebrail ile karşılaştığımda bana şöyle dedi: Sana müjde ederim, ![]() ![]() ![]() 22- Hangi bir zümre bir mecliste oturup da ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|