|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açıldığı, gönüllerin, gözyaşı, penceredir, yaradana |
![]() |
Gönüllerin Yaradan'a Açıldığı Penceredir Gözyaşı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gönüllerin Yaradan'a Açıldığı Penceredir GözyaşıArada sırada bir gariplik çöküyor üzerime ve hayat anlamsız, yaşamak gayesiz, düşünmek manasız geliyor bana ![]() ![]() ![]() Doğduğumda kulaklarıma söylenen ilk fısıltı, şimdi beni çağırmaktan ziyade o yöne doğru çekiyor ![]() ![]() ![]() Günahlarımı yıkamaya ellerimden başladım ![]() ![]() Ağzımı yıkarken; Peygamber Efendimizin Kevser Havuzundan bir kase su niyaz ettim ![]() Burnumu yıkarken; nimet ve cennetlerin, güzel kokularından istedim ![]() Yüzümü yıkarken; bazı yüzlerin beyazlanacağı, bazı yüzlerin kararacağı günde yüzümü ak kıl diye Rabbime yalvardım ![]() Sağ kolumu yıkarken; Allah'ım, amel defterimi sağ yanımdan ver, hesabımı kolaylaştır dedim ![]() Sol kolumu yıkarken; amel defterimin sol ve arka tarafımdan verilmekten, şiddetli bir azap ile sorgulanmaktan Yüce Allah'a sığındım ![]() Başımı mesh ederken; O'nun rahmet deryasından rahmet diledim ![]() Boynumu mesh ederken, cehennem ateşinden azat olmayı murat ettim ![]() Ayaklarımı yıkarken; birtakım ayakların kayacağı günde, benim ayaklarımı sırat üzerinde sabit kıl Allah'ım diye dua ettim ![]() Yüzümü el ve ayaklarımı yıkarken; azalarımın işlediği bütün günahların su damlaları ile birlikte akıp gittiğini hissettim ![]() ![]() Cami bir sığınak; çeşit çeşit dünyevi dertlerden, sıkıntılardan uzakta bir sığınak, bir huzurevi ![]() Cami; İsteklerin, dua ve ibadetlerin yüce yaratıcıya arz edildiği, sunulduğu kutlu mekân ![]() Cami: Müminin yaratılışının idrakine vararak, kulluğunu yerine getirmek için ibadete yöneldiği yer ![]() Cami: Kalplerin arındığı, insanların buluştuğu, halleştiği yer ![]() Gönül evi camii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Namaza durmak; ellerimin tersi ile dünyayı geride bırakıp, manevi iklimlere dalmak ![]() Ağlamak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rahmani duyguların pınarıdır gözyaşı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi mutluyum ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|