![]() |
Ayağını Değil, Başını Koy |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayağını Değil, Başını KoyGayb güneşi Hazreti Şems'i anlayan ender yiğitlerden biri olan Sultan Veled (asıl adı Bahaüddin), Hazret'i Şems'le Hazreti Mevlana'nın şeyhliği dervişliği, bilgeliği büyüklüğü birbirlerine atmalarını şöyle anlatıyor ![]() Birgün bir mecliste babam Hazretleri, Hazreti Şems'i o kadar övdü ki, onun makam ve mertebelerinden, keramet ve zarafetlerinden, yüce Allah'a yakınlığı dolayısıyle hitaba kitaba, kaleme kelama sığmayan anlaşılmaz hallerinden dem vurduktan sonra: - Ayağı ruhların üstünde olan Şems-i Tebrizi'nin bastığı yere, ayağını değil başını koy! deyince, ben, buharlaşmış bir beden gibi doğru Hazret-i Şems'in odasına giderek, o gayb sultanının ellerini ayaklarını öpmeye başladım! Hazret-i Şems gülümseyerek: - Ne oluyor Bahaüddin? Bu ne naz, bu ne niyaz böyle? diye sordu ![]() - Babam Hazretlerinin hakkınızda söyledikleri deli divane etti bizi! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Mevlâna'nın benim için söylediği doğru değildir diyemem, fakat yüce Allah'a tekrar tekrar yemin ederim ki, yüzbinlerce benim gibi Şems-i Tebrizi, onun büyüklük güneşi karşısında bir zerreden başka bir şey değildir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|