Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Erkekler Kahvehanesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
askerlik, hakkında

Askerlik Hakkında

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Askerlik Hakkında

Evt arkadaşlar hepinizin bildiği üzere askerlik her türk erkeğinin vatani görevi ve namus borcudurVatanımızın ve milletimizin şu zor günlerinde her erkeğin vatani görevini seve seve yapacağından asla şüphesi olmasınBurda benim amacım yeni askerden gelmiş biri oLarak askere yeni gidecek arkadaşlara bazı bilgiler vererek onların gözünü açmak ve askerliğe daha kolay adapte olmalarını sağlamaktırBende askerliğimi tunceli ovacıkta yaptım ve henüz geldim evime

Askere yeni gidecek arkadaşlara hayırlı teskereler diler, sevdiklerine biran önce kavuşmalarını temenni ederim

- İlk olarak kendinizi askerlik psikolojisine sokunVe kendinizi hazır hissedip hissetmediğinizi sorgulayın(Ama kaçarı yok ölede bölede gideceksin )

_ Sonra yanınızda götürmek üzere iki üç bavul götürmenize gerek yok ama traş takımınızı ve bir kaç iç çamaşırı kafi gelecektirNasıl olsa her şeyi devletimiz karşılıyor

_ Acemi birliğinde her zaman uyanık olun, daima uyanık geçinip sizin sırtınızdan geçinmeye çalışanlar olacaktır, bunlara kanmayınDelikanlı hoş sohbetli adamlar bulunDaha ilk günden kafasını diken somurtkan tiplerle uğraşmayın

_ Moralinizi hiç bozmayınEn önemli kural moraldir, eğer sen moralini bozmazsan ağzınıda bozmazsın ağzını bozmazsan kişiliğinide korumuş ve disiplininide sağlamış olursunDaha ilk günden canınız sıkılmasın

_Eşyalarınıza sahip olun, çünkü askerde çalınma diye bir şey yok sadece yer değiştirme var

_ İlk olarak geçici bir yerde yatacağınız için yerinizi yadırgamayın, eğer seçme şansınız varsa altı seçinBen hep üstte yattım ama alt her zaman iyidir gözünüze ışık vurmaz rahat yatarsınız

_ Paranıza sahip çıkın ve sigara içiyorsanız eğer normalde günde içtiğiniz paketi geçmemeye çalışınYanınızda size sırnaşan yancılar yalakacılar olacaktır, aldanmayın

_ İlk başlarda komutanlar size yabancı çok farklı ve sıkıcı gelebilirAma o komutanlar sizin gibi kaç tane asker gördü geçirdiÇakallık yapmaya kalkmayın, onlar aklınızdan geçeni adları gibi biliyorlar

_Asla göze batmayın, iştimaya geç kalmayınÇok titiz bir komutanın nöbetinde konuşup onu kızdırmayınGenelde arkalarda olun ama hep arkada takılmayın yanlarda durmaya özen gösterinGerektiğinde arazi olma işini iyi yapın

_Ailenizi haberdar edinAman sonra ararım birazdan ararım diye ihmal etmeyinSevdiklerinizin sesini duymak size dayanma gücü verecektir

_ Sabahleyin erken kalkmaya alışmak için askere gitmeden 1 hafta önceden erken kalkmaya alışın

_Vücudunuzu spora hazırlayın, koşu ve nefes idmanları yapın

_ AilenizLe telefonda konuşurken sızlanmayın ve yerinizden şikayetçi olmayınSonuçta sayılı bir gün ve geçip gideceksiniz herkes gibiAilenizle her zaman güler yüzlü konuşun, moraliniz bozukken ki konuşmalarınızı hemen anlayacak ve endişeleneceklerdir

_ Dürüst olunBen dürüst olduğum için 20 kişilik gruptan dayak yemeyen tek kişiydiimÇünkü iştimaya geç kalmıştıım, ama dürüst oldum ve doğruyu söyledimDürüstlüğünüzü ve kişiliğinizi oturtun

_Askerlik sızlanma ahlanma yeri değildirKimse sizin gözünüzün yaşlına bakmazAma unutmayın her nerede askerlik yaparsanız yapın şurası kötü burası iyi diye bir kaide yokturKaideyi komutanlar belirler, yani kötü yer yoktur kötü komutan vardır

_ Sevdiğinizin eşinizin çocuklarınızın ve annenizin resimlerini yanınıza alınSize dayanma gücü verecektir

Allah hepinize dayanma gücü ve sabır versin kardeşlerim, tekrardan hayırlı teskereler diLiyorum hepinize

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com