Askerlik Hakkında |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Askerlik HakkındaEvt arkadaşlar hepinizin bildiği üzere askerlik her türk erkeğinin vatani görevi ve namus borcudur ![]() Vatanımızın ve milletimizin şu zor günlerinde her erkeğin vatani görevini seve seve yapacağından asla şüphesi olmasın![]() Burda benim amacım yeni askerden gelmiş biri oLarak askere yeni gidecek arkadaşlara bazı bilgiler vererek onların gözünü açmak ve askerliğe daha kolay adapte olmalarını sağlamaktır![]() Bende askerliğimi tunceli ovacıkta yaptım ve henüz geldim evime![]() ![]() Askere yeni gidecek arkadaşlara hayırlı teskereler diler, sevdiklerine biran önce kavuşmalarını temenni ederim ![]() - İlk olarak kendinizi askerlik psikolojisine sokun ![]() Ve kendinizi hazır hissedip hissetmediğinizi sorgulayın![]() (Ama kaçarı yok ölede bölede gideceksin )_ Sonra yanınızda götürmek üzere iki üç bavul götürmenize gerek yok ama traş takımınızı ve bir kaç iç çamaşırı kafi gelecektir ![]() Nasıl olsa her şeyi devletimiz karşılıyor![]() _ Acemi birliğinde her zaman uyanık olun, daima uyanık geçinip sizin sırtınızdan geçinmeye çalışanlar olacaktır, bunlara kanmayın ![]() Delikanlı hoş sohbetli adamlar bulun![]() Daha ilk günden kafasını diken somurtkan tiplerle uğraşmayın![]() _ Moralinizi hiç bozmayın ![]() En önemli kural moraldir, eğer sen moralini bozmazsan ağzınıda bozmazsın ağzını bozmazsan kişiliğinide korumuş ve disiplininide sağlamış olursun![]() Daha ilk günden canınız sıkılmasın![]() _Eşyalarınıza sahip olun, çünkü askerde çalınma diye bir şey yok sadece yer değiştirme var _ İlk olarak geçici bir yerde yatacağınız için yerinizi yadırgamayın, eğer seçme şansınız varsa altı seçin ![]() Ben hep üstte yattım ama alt her zaman iyidir gözünüze ışık vurmaz rahat yatarsınız![]() _ Paranıza sahip çıkın ve sigara içiyorsanız eğer normalde günde içtiğiniz paketi geçmemeye çalışın ![]() Yanınızda size sırnaşan yancılar yalakacılar olacaktır, aldanmayın![]() _ İlk başlarda komutanlar size yabancı çok farklı ve sıkıcı gelebilir ![]() Ama o komutanlar sizin gibi kaç tane asker gördü geçirdi![]() Çakallık yapmaya kalkmayın, onlar aklınızdan geçeni adları gibi biliyorlar![]() _Asla göze batmayın, iştimaya geç kalmayın ![]() Çok titiz bir komutanın nöbetinde konuşup onu kızdırmayın![]() Genelde arkalarda olun ama hep arkada takılmayın yanlarda durmaya özen gösterin![]() Gerektiğinde arazi olma işini iyi yapın![]() _Ailenizi haberdar edin ![]() Aman sonra ararım birazdan ararım diye ihmal etmeyin![]() Sevdiklerinizin sesini duymak size dayanma gücü verecektir![]() _ Sabahleyin erken kalkmaya alışmak için askere gitmeden 1 hafta önceden erken kalkmaya alışın ![]() _Vücudunuzu spora hazırlayın, koşu ve nefes idmanları yapın ![]() _ AilenizLe telefonda konuşurken sızlanmayın ve yerinizden şikayetçi olmayın ![]() Sonuçta sayılı bir gün ve geçip gideceksiniz herkes gibi![]() Ailenizle her zaman güler yüzlü konuşun, moraliniz bozukken ki konuşmalarınızı hemen anlayacak ve endişeleneceklerdir![]() _ Dürüst olun ![]() Ben dürüst olduğum için 20 kişilik gruptan dayak yemeyen tek kişiydiim![]() Çünkü iştimaya geç kalmıştıım, ama dürüst oldum ve doğruyu söyledim![]() Dürüstlüğünüzü ve kişiliğinizi oturtun![]() ![]() _Askerlik sızlanma ahlanma yeri değildir ![]() Kimse sizin gözünüzün yaşlına bakmaz![]() Ama unutmayın her nerede askerlik yaparsanız yapın şurası kötü burası iyi diye bir kaide yoktur![]() Kaideyi komutanlar belirler, yani kötü yer yoktur kötü komutan vardır![]() ![]() _ Sevdiğinizin eşinizin çocuklarınızın ve annenizin resimlerini yanınıza alın ![]() Size dayanma gücü verecektir![]() ![]() Allah hepinize dayanma gücü ve sabır versin kardeşlerim, tekrardan hayırlı teskereler diLiyorum hepinize ![]()
|
|
|
|