10-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Askerlik Hakkında
Evt arkadaşlar hepinizin bildiği üzere askerlik her türk erkeğinin vatani görevi ve namus borcudur Vatanımızın ve milletimizin şu zor günlerinde her erkeğin vatani görevini seve seve yapacağından asla şüphesi olmasın Burda benim amacım yeni askerden gelmiş biri oLarak askere yeni gidecek arkadaşlara bazı bilgiler vererek onların gözünü açmak ve askerliğe daha kolay adapte olmalarını sağlamaktır Bende askerliğimi tunceli ovacıkta yaptım ve henüz geldim evime 
Askere yeni gidecek arkadaşlara hayırlı teskereler diler, sevdiklerine biran önce kavuşmalarını temenni ederim
- İlk olarak kendinizi askerlik psikolojisine sokun Ve kendinizi hazır hissedip hissetmediğinizi sorgulayın (Ama kaçarı yok ölede bölede gideceksin )
_ Sonra yanınızda götürmek üzere iki üç bavul götürmenize gerek yok ama traş takımınızı ve bir kaç iç çamaşırı kafi gelecektir Nasıl olsa her şeyi devletimiz karşılıyor
_ Acemi birliğinde her zaman uyanık olun, daima uyanık geçinip sizin sırtınızdan geçinmeye çalışanlar olacaktır, bunlara kanmayın Delikanlı hoş sohbetli adamlar bulun Daha ilk günden kafasını diken somurtkan tiplerle uğraşmayın
_ Moralinizi hiç bozmayın En önemli kural moraldir, eğer sen moralini bozmazsan ağzınıda bozmazsın ağzını bozmazsan kişiliğinide korumuş ve disiplininide sağlamış olursun Daha ilk günden canınız sıkılmasın
_Eşyalarınıza sahip olun, çünkü askerde çalınma diye bir şey yok sadece yer değiştirme var
_ İlk olarak geçici bir yerde yatacağınız için yerinizi yadırgamayın, eğer seçme şansınız varsa altı seçin Ben hep üstte yattım ama alt her zaman iyidir gözünüze ışık vurmaz rahat yatarsınız
_ Paranıza sahip çıkın ve sigara içiyorsanız eğer normalde günde içtiğiniz paketi geçmemeye çalışın Yanınızda size sırnaşan yancılar yalakacılar olacaktır, aldanmayın
_ İlk başlarda komutanlar size yabancı çok farklı ve sıkıcı gelebilir Ama o komutanlar sizin gibi kaç tane asker gördü geçirdi Çakallık yapmaya kalkmayın, onlar aklınızdan geçeni adları gibi biliyorlar
_Asla göze batmayın, iştimaya geç kalmayın Çok titiz bir komutanın nöbetinde konuşup onu kızdırmayın Genelde arkalarda olun ama hep arkada takılmayın yanlarda durmaya özen gösterin Gerektiğinde arazi olma işini iyi yapın
_Ailenizi haberdar edin Aman sonra ararım birazdan ararım diye ihmal etmeyin Sevdiklerinizin sesini duymak size dayanma gücü verecektir
_ Sabahleyin erken kalkmaya alışmak için askere gitmeden 1 hafta önceden erken kalkmaya alışın
_Vücudunuzu spora hazırlayın, koşu ve nefes idmanları yapın
_ AilenizLe telefonda konuşurken sızlanmayın ve yerinizden şikayetçi olmayın Sonuçta sayılı bir gün ve geçip gideceksiniz herkes gibi Ailenizle her zaman güler yüzlü konuşun, moraliniz bozukken ki konuşmalarınızı hemen anlayacak ve endişeleneceklerdir
_ Dürüst olun Ben dürüst olduğum için 20 kişilik gruptan dayak yemeyen tek kişiydiim Çünkü iştimaya geç kalmıştıım, ama dürüst oldum ve doğruyu söyledim Dürüstlüğünüzü ve kişiliğinizi oturtun 
_Askerlik sızlanma ahlanma yeri değildir Kimse sizin gözünüzün yaşlına bakmaz Ama unutmayın her nerede askerlik yaparsanız yapın şurası kötü burası iyi diye bir kaide yoktur Kaideyi komutanlar belirler, yani kötü yer yoktur kötü komutan vardır 
_ Sevdiğinizin eşinizin çocuklarınızın ve annenizin resimlerini yanınıza alın Size dayanma gücü verecektir 
Allah hepinize dayanma gücü ve sabır versin kardeşlerim, tekrardan hayırlı teskereler diLiyorum hepinize
|
|
|