![]() |
Berrin Yiğit'ten Kış Mutfağı Önerileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Berrin Yiğit'ten Kış Mutfağı ÖnerileriBerrin Yiğit'ten kış mutfağı önerileri ![]() Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit'ten sağlıklı kış mutfağı için öneriler ![]() VÜCUDU ISITAN BAHARATLAR Zerdeçal, zencefil, pul biber, kara biber ![]() ![]() ![]() KIŞ SEBZELERİNİN SİNDİRİMİ ZORDUR ![]() KIŞIN KİŞNİŞ, KİMYONU YEMEKLERİNİZDEN EKSİK ETMEYİN ![]() 5'i bir YERDE ÇÖZÜM: 1'er tatlı kaşığı zerdeçal, pul biber, kişniş, kimyon, zencefil karıştırın ![]() ![]() ![]() BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİREN ÇAY TARİFİ:1 elma, 1 portakal, yarım limon dilimlenir 1 litre suda kaynatılır ![]() ![]() ![]() ADAÇAYI GARGARASI YAPIN ![]() 1 BARDAK ENERJİ MOLASI: Yarım ayva (kabuklu), 2 adet karanfil, 1 serçe parmak kadar taze zencefil, 10 adet nane yaprakları ile 10 dakika kaynatın ![]() ![]() ![]() SİYAH ÇAY SEROMONİSİ: • Kişi başı 1 yemek kaşığı siyah çay demliğe koyun, hafif yıkayın ![]() • Çaydanlıktaki su kaynasın, ama kaynama durunca demlikte çay demlenmelidir ![]() • Çaydanlığa su ilave edip demlemeye bırakın takribi 20 dakika çok ağır ateşte demlenmeli ![]() • Ardından ateş kapatılıp demliğe elbisesi giydirilip, ucuna tıpası takılıp bekletilmemelidir ![]() • Çaydanlıkta suyun baloncukları dinince servise hazırdır ![]() ![]() IHLAMUR KAYNATMAK FAYDA MI ZARAR MI? Ihlamurun yeşil yaprakları etken maddeleri azaltır, çay demlerken sarı çiçekleri demleyin ![]() ![]() ![]() PEKMEZ VÜCUDU ISITIR MI? BAL: Mikropsavar, güç ve lezzet katar ![]() ![]() BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİREN ENERJİ TOPLARI: Sabah aç karna 1 bardak limon dilimli zencefil çayı ile tüketilmesi idealdir ![]() ![]() ![]() KIŞIN İÇİNİZİ ISITAN SAHLEP KALORİ DEPOSU MU? Orkidenin kök yumrularından elde edilen sahlep dondurmanın da hammedesidir ![]() ![]() ![]() KIŞ DOPİNGİ: BOZA (aynı zamanda BARSAK DOSTUdur) Mayalanmış besin olduğu için, canlı ve yüksek vitamin deposu kalorili bir besindir ![]() ![]() ![]() ![]() -Alıntı- |
![]() |
![]() |
|