Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık > Genel Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
berrin, kış, mutfağı, yiğitten, önerileri

Berrin Yiğit'ten Kış Mutfağı Önerileri

Eski 10-10-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Berrin Yiğit'ten Kış Mutfağı Önerileri



Berrin Yiğit'ten kış mutfağı önerileri



Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit'ten sağlıklı kış mutfağı için öneriler

VÜCUDU ISITAN BAHARATLAR
Zerdeçal, zencefil, pul biber, kara biber

KIŞ SEBZELERİNİN SİNDİRİMİ ZORDUR
KIŞIN KİŞNİŞ, KİMYONU YEMEKLERİNİZDEN EKSİK ETMEYİN

5'i bir YERDE ÇÖZÜM: 1'er tatlı kaşığı zerdeçal, pul biber, kişniş, kimyon, zencefil karıştırın Bu karışım tuzluk biberlik gibi sofralarınıza taşınsın Her yemeğe, çorbaya çok yakışır
BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİREN ÇAY TARİFİ:1 elma, 1 portakal, yarım limon dilimlenir 1 litre suda kaynatılır Ateşi kapatınca 2 poşet ısırgan çayı, 2 yemek kaşığı ıhlamur, 2 yemek kaşığı kuşburnu, 1 kök zencefil, 1 çubuk tarçın, 2 karanfil ile 10 dakika demlenir süzüp içilir 1 çay kaşığı bal eklenir

ADAÇAYI GARGARASI YAPIN

1 BARDAK ENERJİ MOLASI: Yarım ayva (kabuklu), 2 adet karanfil, 1 serçe parmak kadar taze zencefil, 10 adet nane yaprakları ile 10 dakika kaynatın 2 yemek kaşığı Ihlamur, 1 tatlı kaşığı yeşil çay ile 5 dakika demleyin Siyah çayı 3 parça karanfille demlemekte basit bir enerji çayıdır
SİYAH ÇAY SEROMONİSİ:
• Kişi başı 1 yemek kaşığı siyah çay demliğe koyun, hafif yıkayın
• Çaydanlıktaki su kaynasın, ama kaynama durunca demlikte çay demlenmelidir
• Çaydanlığa su ilave edip demlemeye bırakın takribi 20 dakika çok ağır ateşte demlenmeli
• Ardından ateş kapatılıp demliğe elbisesi giydirilip, ucuna tıpası takılıp bekletilmemelidir
• Çaydanlıkta suyun baloncukları dinince servise hazırdır Dinlenmiş su ve porselen demlik tercih edilmelidir

IHLAMUR KAYNATMAK FAYDA MI ZARAR MI?

Ihlamurun yeşil yaprakları etken maddeleri azaltır, çay demlerken sarı çiçekleri demleyin Kesinlikle kaynatmayın, 10 dakika sıcak suda demleyin Sakinleştirir, terletir toksinleri attırır, yumuşatıcı etkisiyle boğazdaki tahrişi önler, bağışıklığı güçlendirir

PEKMEZ VÜCUDU ISITIR MI?

BAL: Mikropsavar, güç ve lezzet katar 1 gram bal için 4000'den fazla çiçeğin nektarını toplayan arılar doğanın şifalı gücünü bize sunar
BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİREN ENERJİ TOPLARI:
Sabah aç karna 1 bardak limon dilimli zencefil çayı ile tüketilmesi idealdir1 çay kaşığı keten tohumu, 1 çay kaşığı çörekotu, 3 yarım ceviz hepsi çekilmiş veya ufalanmış olmalı 1 yemek kaşığı bal ile macun gibi toparlanır afiyetle yenir

KIŞIN İÇİNİZİ ISITAN SAHLEP KALORİ DEPOSU MU?

Orkidenin kök yumrularından elde edilen sahlep dondurmanın da hammedesidir Ancak zor bulunması ve pahalı olması hazır satılan poşet sahleplerin nişasta, un süt karışımı bir muhallebiden farkı yoktur Sağlık için sanıldığı kadar çok büyük desteği yoktur
KIŞ DOPİNGİ: BOZA (aynı zamanda BARSAK DOSTUdur)

Mayalanmış besin olduğu için, canlı ve yüksek vitamin deposu kalorili bir besindir1 bardağı yaklaşık 2 porsiyon sütlü tatlı kalorisindedirSporcular ve kilo almak isteyenler için idealdir Yine süt yapıcı özelliği de vardır

-Alıntı-


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.