10-10-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Reishi Mantarı

2000′li yıllara kadar sadece uzakdoğu’da yetişen, Çin’de ölümsüzlük mantarı ülkemizde ilk defa Çukurova Üniversitesi Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr Ömer Çolak tarafından uzun ve uğraşlı çalışmalar sonucu Adana’da yetiştirilmiştir Prof Dr Ömer Çolak yılların verdiği bilgi birikimi, eşsiz araştırma sonuçlarına Çukurovanın bereketi ve Çukurovalının üretim kabiliyetini eklemiş, doğal reishiye eşdeğer kalite ve üretim koşullarında GanoTürk Kırmızı reishi mantarını üretmiştir
Kırmızı Reishi Mantarı, latince ismiyle Ganoderma Lucidum; Japon Sağlık bakanlığı tarafından önerilmektedir İçeriğindeki Ganodermik asitler nedeniyle Kanserin yanısıra sedef, diabet,siroz ve hepatit gibi karaciğer hastalıklarından dolaşım bozukluklarına, saç dökülmesinden prostat ve cinsel fonksiyon bozuklukları gibi çok geniş bir yelpazede bir çok hastalıkla savaşmaktadır Yaşlılık kaynaklı alzheimer ve fonksiyon bozukluklarını en aza indirmekte ve adının anlamına yakışır biçimde kullananlara uzun ve kaliteli bir hayat vaad etmektedir
Ganotürk doğala eşdeğer ve kaliteli reishi üretimi yapmaktadır Mantarları gereksiz kimyasal işlemlerden geçirerek içindeki yararlı maddelerin azalmasına neden olmaz, tıbbi çevrelerce en çok önerilen şekliyle yani çay hazırlanmasına olanak verecek şekilde tüketiciye sunar
Ganotürk-Kırmızı Reishi doğal bir besin takviyesidir Hasta kişiler dışında sağlıklı bireyler tarafından kullanımı faydalıdır Benzersiz bileşimi nedeniyle yeni başlayan hastalıkları kullanıcısına henüz bir şikayet hissettirmemişken giderir Bilimde natural killer olarak tanımlanan doğal katil hücreleri en küçük doku bozulmasında uyararak vucudun ilaç ve tedaviye ihtiyacı kalmadan ilk aşamasında temizlemek üzere sorunlu organa yönlendirir
Ganotürk kırmızı reishi mantarını çay formunda hazırladığından sağlıklı, sağlıksız tüm kişilerce kullanılabilir
2000 yıldan daha eski bir geçmişe sahip olan Ganoderma lucidum ya da bilinen adıyla Kırmızı reishi mantarı Çin ve Uzakdoğu ülkelerinde ölümsüzlük bitkisi olarak adlandırılmaktadır Japon ve Çin’de özel bir yere sahip olan bu mantarın bir çok adı vardır Japonlar Reishi yada Mannentake (10000 yıl mantarı), Çinliler ve Koreliler Ling Zhi veya Ling Chi (Ölümsüzlük Mantarı yada Ölümsüzlük Bitkisi) şeklinde adlandırmaktadırlar
Ganoderma lucidum, Aphyllophorales takımının, Polyporaceae (Ganodermataceae) familyasına ait, Bacidiomycetes sınıfında yer alan bir türdür Latince’de “lucidus” parlak yada göz alıcı anlamındadır Son yıllarda sadece Uzakdoğu’da değil dünyanın diğer bölgelerinde de tıbbi yararlarının farkedilmesi sebebiyle , Ganoderma lucidum’un mantar meyvesi sık olarak üretilmektedir
Ganoderma lucidum daha çok ılıman bölge mantarıdır Nemli ve çok parlak bir yüzeyi vardır Şapka rengi donuk kırmızıdan kırmızı kahverengine, bazen de siyaha yakın olabilmektedir Porların bulunduğu alt kısım beyazdır Sap
kısmı beyazdan sarıya, daha sonra kahverengine değişen renkli, yaklaşık 10 cm uzunluğa sahip bir yapıdadır Tek yıllık bir mantardır
Tıbbi yönden çok değerli olan Kırmızı reishi mantarının, son yıllarda kolesterol düşürücü özellikleri ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır Anti kolesterolemik etkisinin yanı sıra, anti tümör, iltihap reaksiyonunu engelleyici, trombosit kümelenmesini engelleyicilik gibi pek çok faydalı özelliklerinden dolayı, üzerinde çeşitli çalışmalar
yapılmaktadır Ayrıca, anti-allerjen, antioksidant, analjezik, antifungal, antiviral, antiparazitik, antidiyabetik, immunomodulatör, hepatoprotektif, hipotensive ve hipertensive, seksüel gücü artırıcı, kan basıncını ve şekerini düşürücü özelliklerini de saymak mümkündür
Kırmızı reishi mantarının biyolojik etki yelpazesindeki genişlik, yapısında bulunan alkoloidler, aminoasitler, peptitler, inorganik elementler, steroidler, yağ asitleri ve organik asitlerin çeşitliliğine bağlanabilir En önemli bileşenleri, önemli farmakolojik etkiler göstermelerinden dolayı, triterpenler ve polisakkaridlerdir
|
|
|